18/04/2024

Вижте кои са най-опасните за здравето хранителни продукти – II част

„Храна, която организмът не може да преработва ще изяде този, който я е изял”, казва Абул Фарадж.

Предлагаме на вашето внимание втората част от списъка с вредните хранителни продукти. Обърнете внимание – тук не става дума за безполезни, а за ОПАСНИ за здравето ни храни. Подготвихме списъка с идеята да сме полезни, но на  принципа „предлагам, но не налагам“. Бъдете информирани и тогава – нека бъде волята ви.

Пилешко

Особено мъжете не бива да консумират месо от пилета, тъй като те са пълни с хормони. Кокошките съдържат шест женски хормона, включително и прогестеронови. Поради това ако мъжът приема женски хормони в тялото разбираемо пада нивото на тестостерона, при това до равнище, който после не може да се възстанови. Овенът е единственото животно, което няма да хапне никакви хормони. Най-добре е да се консумира месо, хранено с естествени продукти. В настоящия момент пилето в търговски обекти е най-комерсиалният  хранителен продукт.

Топено сирене

В сравнение с твърдите сирена, топените съдържат много повече натрий, което ги прави нежелателна за хората храна, страдащи от хипертония и други сърдечно-съдови заболявания. Те по никакъв начин не могат да бъдат усвоени от организма.

Разтворимото кафе

Мъжете да забравят за него! Категорично! Води до пълна дегенерация но хормоналните жлези.

Ароматизираният чай

Пийте натурални чайове, в които не плува нищо друго, в които няма допълнителен вкус. Всички ароматизирани чайове или са с лимонена киселина, или с прасковена киселина, или с някаква друга киселина. Привикването към тях настъпва мигновено. Ние имаме нужда да изхвърляме от организма всички киселини, а не да си ги добавяме.

Рафинирано и дезодорирано растително масло.

Рафинираните масла по своята молекулярна структура почти не се различават от пластмасата, което се случва с тях в процеса на силно нагряване при рафинирането им. Такова масло трупа шлака в организма  и е силен канцероген. Поради тази причина диетолозите непрестанно ни напомнят, че не бива два пъти да се пържи в едно и също олио, освен ако не е зехтин. Рафинираните масла не бива да използват и за салати. Те са само за пържене, обясняват специалистите.

Кетчупи и различни сосове

Те имат високо съдържание на оцветители, заместители на вкуса и ГМО. Освен това и консерванти, предпазващи продукта от разваляне. Нарушават микрофлората в стомаха, унищожават полезните микроби в организма.

Картофен чипс

Картофеният чипс, особено приготвеният не от цели картофи, а от картофено пюре. По същество това е смес от въглехидрати и мазнини, плюс изкуствени хранителни добавки.

Продуктите за бързо приготвяне

Храни за бързо приготвяне от сорта на юфка и всякакви макаронени изделия, разтворими супички, картофено пюре, разтворими сокчета. Всичко това е чиста химия, нанасяща вреда на организма.

Алкохол

Дори в малки количества алкохолът пречи на усвояването на витамините. Освентова сам по себе си алкохолът е доста калоричен. Не случайно често в България напоследък наричат ракията течна баничка. Навярно не си струва да говорим тук за вредното въздействие на алкохола върху черния дроб, бъбреците, тъй като всички са наясно с това. А приказките за ползите от алкохола са верни само при разумни количества – тоест рядко и в малки дози.

Сладки газирани напитки

Тези напитки са смес от захар, химия и газове, което помага за бързото разпределение на вредните вещества в целия организъм. Кока-колата например е забележително средство за отстраняване на котлен камък и ръжда. Помислете добре преди да вкарате такава течност в стомаха си.  Към това трябва да се добави и допълнителната вреда от високата концентрация на захар в газираните напитки, равняващи се на 4-5 чаени лъжички във водна чаша. Поради това не бива да се изненадвате, когато утолявайки жаждата си с такива напитки, след пет минути вие отново имате нужда да пиете.

Хляб с мая, бял хляб

Употребявайки хляб, приготвен с дрожди, каквото всъщност е маята, вие си похапвате гъбички. Трябва да се предпочита ръженият хляб. Рафинираното бяло брашно, както и другите рафинирани хранителни продукти, със сигурност оглавяват класациите за най-вредните хранителни продукти. Нарязаният хляб не е пълноценна храна.

Сокове в пакети

За нищо натурално тук не може да се говори. Не давайте на децата си да ги пият. Това е чиста химия.

Това е примерен списък за продукти, от които трябва да се откажем. Не забравяйте – тук става дума не за безполезни, а за ДОСТА ОПАСНИ ХРАНИ!

Вижте кои са най-опасните за здравето хранителни продукти  – I

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *