02/02/2023

Папа Франциск I: Скоро ще научим за съществуването на извънземни

Напоследък астрономите на Ватикана провеждат активна изследователска дейност в търсенето на извънземни форми на живот. Така например неотдавна Ватиканската обсерватория организира конференция, на която присъстваха 200 водещи астробиолози от цял свят. Една от нейните цели бе да се установи дали ще бъде открит живот на други планети през следващите десетилетия.

Според директора на Обсерваторията на Ватикана – аржентинският астроном и свещеник, принадлежащ към йезуитите Хосе Габриел Фунес, възможността за  съществуването на извънземен живот не противоречи на вярата в Бога. След като на Земята има такова разнообразие от форми на живот, тогава защо  да не съществуват и на други места. Те също са  Божие творение , казва той.

Друг експерт от Ватикана, Гай Консоломано предполага, че извънземните могат да бъдат за нас не само братя по разум, но и „спасители на човечеството“.

По-рано църква реагираше на информацията за изследвания на космоса много по-сдържано.  Откъде тогава е този внезапен интерес и лоялност към темата за извънземни цивилизации?

Според мнение на коментатори на NASA, изложено в изданието Truth Wins, това вероятно се дължи на откриването на голям брой подобни на Земята планети, както и  на технологичния напредък. Изданието цитира изследователя Toм Хорн за това, че астрономите на Ватикана са убедени: извънземни посещават Земята  и това изисква преразглеждане на нашето разбиране на Евангелието.

Не е непознато мнението за извънземните и на главата на католическата църква  папа Франциск, който по време на проповедта си на площад Свети Петър на  13 април тази година каза:

„Скъпи братя , аз искам да кажа на всички вас , че ние не сме сами във Вселената. Науката направи значителен прогрес и вероятно  скоро ще научим за съществуването на нашите нови братя и сестри, с които ние ще обменяме знаци за  мир. Този ден ще бъде удивителен и не забравяйте, че Бог е един и винаги гледа всеки един от нас“.

Между другото , преди няколко години в  мрежата се появи информация, че по време на реставрацията на  библиотеката на Ватикана в  трезорите са  открити скелети на възраст около 500 години, подобни на описанието на така наречените „сиви човечета“ – една от предполагаемите категории пришълци, живеещи на Земята.

Разбира се, този епизод не беше широко отразен, но един от работниците,  проникнали в трезора, е успял да заснеме необикновен череп. Което даде повод за слухове – да, отците на църквата крият своите дългогодишни контакти с извънземна цивилизация … Въпреки това, с изключение на една-единствена снимка, други  доказателства за „контакт на  Ватикана“ с извънземните не се появиха.

Между другото,  в предсказанието на св. Малахия „Пророчествата за римските папи“, направено през  XII век се казва, че папата Франциск I ( 112 -ти поред на папския престол) ще бъде последният папа в историята, защото управлението му ще съвпадне с Апокалипсиса:

„По време на последното преследване на Свещената Римска църква, на престола  ще седне Петър Римлянина, който ще пасе овцете сред много мъки, за изпълнението на които градът на седемте хълма ще бъде унищожен и ужасен Съдия ще съди своя народ. Край“.

Любопитното е, че подобна прогноза за 112-я папа  се среща и при Нострадамус: той казва, че „общата кръв ще залее Земята, хората ще живеят със затворени уста и ще дойде непредсказуемото“.

Дали това не е свързано с така наречените „заплахи от космоса“?

http://30dumi.eu/archives/76937

(Visited 766 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *