20/04/2024

Пак трагедия по празниците – автобус се преобърна, има убити и ранени

Две жени са загинали, а 11 души, по последни данни, са ранени, след като малък автобус се е преобърнал по пътя Русе-Силистра край град Сиво поле.
Инцидентът е станал около 14.00 часа с 18-местен пътнически автобус „Мерцедес“ със силистренска регистрация, съобщиха от полицията в Русе.

С четири линейки пострадалите са транспортирани до болница.

23-годишният Пламен Борисов от Русе, пътувал в микробуса, разказа, че една от жените казала на шофьора, че не й достига въздух и го помолила да пусне климатика. След това му обяснила, че от климатика не духа и тогава шофьорът се разконцентрирал. В този момент, въпреки че водачът не карал бързо, микробусът се преобърнал няколко пъти по пътното платно.

„Имаше хора, които изхвърчаха от него“, разказа още Борисов.

Един от пътниците е бил дете, което останало затиснато. Останалите пътници, които успели да излязат, обърнали автобуса на гуми и освободили детето. По първоначални данни то е със счупена ръка, съобщи БГНЕС.

11 души, сред които е и 49-годишният шофьор П.С., са приети в болницата в Русе, съобщиха по-късно от лечебното заведение. Всички са контактни и в съзнание. Шестима от тях са в ортопедичното отделение с фрактури, сред които е и 10-годишно момче, а останалите петима, сред които и дете на 13 години, са в хирургичното отделение с различни травми и наранявания по тялото.

Мая Хараланова, която е ръководител транспорт към фирма „Хари-3“, чиято собственост е автобуса, обясни, че шофьорът е инструктор по професия – с голям опит и стаж.

„Досега не е имал произшествия“, добави тя и потвърди, че инцидентът е станал, след като водачът се е обърнал към една от пътниците.

Хараланова каза още, че фирмата е основана през 1991 г., със седалище село Калипетрово, община Силистра, като досега не е имало подобни инциденти. Катастрофиралият микробус е бил технически изправен и е имал всички документи.

„Пътниците са имали билети, а всяко място е застраховано за по 20 000 лева“, обясни Хараланова.

http://dnes.dir.bg

Снимката е на БГНЕС

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *