29/01/2023

Влизат в сила нови правила при мобилните оператори

От 1 април се променят някои правила за тарифиране на разговорите по мобилен телефон. Заедно с това населените места, чиито телефонни кодове започват с две или три еднакви цифри, се обединяват в един регион с общ код, съобщи БНР.

Така абонатите ще говорят на цената на градски разговор с останалите фиксирани номера в техния район и ще могат да запазят номера си при преместване в друго населено място в същия регион.

До момента потребителите на мобилните оператори плащат по системата 60 секунди + една. Това означава, че например разговор с времетраене 10 секунди се отчита за минута. Сега влиза в сила новото тарифиране 30+1. Задължително всеки разговор ще  се отчита с първоначална продължителност от 30 секунди, които ще са безплатни, а следващите секунди ще се плащат реално.

Операторите вече са задължени, лимитът за мобилен интернет да е 50 лева и после да изключват абоната, а при 50 % от кредитния лимит са длъжни да ни информират.

Промените са в изпълнение на решение на Комисията за регулиране на съобщенията.

Бел.  ред. Независимо, че тези промени влизат в сила в деня на лъжата, са си истина. Друг е въпросът, че сметките ни често се изчисляват по усмотрение на операторите, а не според изговореното време от клиентите им.

http://news.ibox.bg/news/id_513942473

(Visited 139 times, 1 visits today)

One thought on “Влизат в сила нови правила при мобилните оператори

  1. Най-накрая, време беше, но защо толкова късно се случиха нещата. Отброяването до секундата трябваше да стартира още преди 10 години най-малко. С интернет сметката явно няколко депутати са изгорели купувайки си смартфон за първи път и са решили, че 50 лв са добра сума. А колко народ изгоря с големи сметки за интернет…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *