19/04/2024

От всички фактори прошката удължава най-много живота

Група учени от института Брайденс наскоро установиха, че основният фактор, който влияе най-много за удължаването на живота, е прощаването на обидите.

Според експертите хора, които не се измъчват с прекомерни емоционални преживявания и обиди, имат по-малко причини да се депресират и следователно са по-възприемчиви към формирането на емоции, повишаващи настроението.

Този ключов факт учените установили чрез изследване, което  направили  буквално за два дни сред доброволци.

Било установено, че хората, които са в състояние да прощават на себе си и не са подложени на депресивно състояние заради психологически стрес, априори живеят по-добре и по-спокойно.

В хода на изследването, повече от една трета от всички участници още на втория ден дори не си спомняли  за проблемите в миналото. А тези, които се „самонаказвали“ за всяко прегрешение, чувствали страхотен психологически дискомфорт, намирайки се в крайно подтиснато емоционално състояние на духа.

Бел на www.snaiper-bg.net: В линка под текста на тази статия читател е качил в мястото за коментари една дълга, но наистина много интересна статия за изследванията на д-р Хамер, който се разболял от рак на простатата скоро след преживения ужас от загубата на 17-годишния си син – прострелян край морето.

На принципа предлагаме, но не налагаме – вижте тук  http://30dumi.eu/archives/76117 за какво става дума. Може да намерите важни за себе си отговори и решения.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *