19/04/2024

В Мексико построиха фантастичен параклис (снимки)

Всеки от нас има представа как би трябвало да изглежда един параклис, пък бил той построен и в наши дни. И това е, защото си има канони и общо взето проектанти и строители се съобразяват с тях.

Архитекти и дизайнери обаче решили да докажат пред целия свят, че това не е съвсем така. На практика параклисите могат да бъдат много светли, а не както е обичайното – с приглушена естествена светлина. Те могат да бъдат уютни, с една дума – забележителни.

В мексиканския град Куернавака е построен уникален параклис. Покривът му съвсем малко се показва над земята, а стените му са декорирани със стъкло. Практически параклисът е разположен под земята.

Проектът на тази оригинална постройка е на архитектурното бюро BNKR Arquitectura. Отстрани покривът на параклиса изглежда като истинско езеро и се вписва по неповторим начин в ландшафта.

Отвътре помещението е много светло и уютно. Независимо от неголямото пространство изглежда много просторно в минималистичен стил. Естественото осветление свободно прониква в помещението. Тук желаещите могат да медитират.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *