29/03/2024

US политолог: САЩ са на три крачки от първата в историята война с Русия

Съединените щати са на две стъпки от нова Карибска криза, и на три – от първата в историята война с Русия, заяви Стивън Коен, политолог и специалист по Русия в университета в Ню Йорк.

Според него това се дължи отчасти на факта, че всеки, който се опитва да обясни мотивите на Русия, от които тя се ръководи в своята външна политика, бива наречен апологет на Путин.

“ Проучванията на общественото мнение пряко потвърждават, че украинците не са единни по въпроса за присъединяване към Запада : 43% – са „за“, 43% са „против“, а останалите се колебаят “, каза анализаторът пред телевизионния канал CNN .

„Путин иска от нас да се върнем към 21 февруари , когато сделката, сключена с посредничеството на министрите на външните работи и Организацията на обединените нации, бе осуетена от улични протести.

Историята не можем да върнем обратно, но Путин смята, че с това трябва да започнем разговора.

И ако направим това тогава мисля, че можем да започнем преговори, да излезем от тази криза и да се избегне войната“, заключава експертът.

На снимката: Американски кораби вече са в Черно море. И започват маневри (дрънкане на оръжие), в което ще участват САЩ, Румъния и България. (вижте подробности тук).

http://30dumi.eu/2014

One thought on “US политолог: САЩ са на три крачки от първата в историята война с Русия

  1. Американците си го търсят и ще си го намерят,но ние какво търсим в НАТО и тази война- още глад, мизерия,смърт и разруха.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *