28/03/2024

Не на референдуми за глупости! Спешно допитване за въвличането ни в чужда война!

Боже, пази България от идиотите на власт, които очевидно на тази планета са в изобилие! Българите хем нямат армия, хем харчат парите на данъкоплатците, за да защитят интересите на богата Америка (вижте подробности тук). В каква помия ни вкарват пак без да питат народа!

Не за изборен кодекс, не за пушене на открито или закрито (поне не и сега), а „за” или „против” поредното въвличане на България в чужди войни е необходим референдум. И то – светкавично. И не само да бъде проведен, но и резултатът от него да бъде зачетен и управниците да го изпълнят.

Ама е наивно до глупост да се надяваме на това. Вижте ги с какво се занимават в парламента години наред, да си припомним какво прави вчера и въобще досега правителството.

Тези хора – управниците ни, живеят в някакъв виртуален свят. Дневният им ред никога няма нищо общо с дневния ред на народа, който наричат от време навреме суверен – само, когато им изнася. Иначе не го бръснат за нищо.

Дано Бог, извънземните или подземните да блокират идиотите и от САЩ, и от Русия – двете основни страни на тази потенциална война. Големците – видя се, не искат. Пък и защо да искат? Кой ще умира на фронта, кой ще изгуби домовете си, и децата си, битието си – само простите хорица. Никога големците, нито отрочетата им, нито роднините им.

Толкова ли сме безсилни да спрем това? Заради грабителските сметки за ток десетки хиляди българи излязоха на безброй протестни шествия. Толкова ли ни интересува само джобът, когато непозволено бъркат в него? Справедливостта и животът като свръх ценност не са ли по-важни, не са ли най-важните за нас, че да ни накарат да се стечем всички на улицата и да се опитаме да ги спрем?

Автор: Елена Емануилова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *