19/04/2024

Атакистите издигнаха нецензурни плакати за добре дошла на Виктория Нюланд

Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров вдигна плакат „Mrs. Nuland, you know, f… the USA“ за посещението на помощник-държавния секретар на САЩ.

Преди два месеца заместникът на Джон Кери по въпросите на Европа и Азия Виктория Нюланд попадна в медиите с нецензурна фраза по адрес на ЕС.

В телефонен разговор с американския посланик в Киев от нея се чу да казва „F… the EU“. Изтеклият запис тя нарече „впечатляващо активно
Днес от „Атака“ я посрещнаха с аналогичен слоган. Депутати от партията и симпатизанти се събраха на протест пред президентството, но до пряка среща не се стигна, след като графикът на Нюланд (на втората снимка), която планирала разговори с представители на правителството, остана скрит дори за медиите, предаде Дарик радио.

Другите плакати на атакистите бяха: „Вън US базите от България!“, „Не на санкциите срещу Русия!“, „Нюланд, не ни вкарвай във война!“, „Нюланд, тук е България, не Панама!“, „България – вън от НАТО!“, „Русия ни освободи от турците, не САЩ!“.

От „Атака“ определиха визитата на Нюланд като странна и тайна и се възмутиха от липсата на информация за целта на посещението и срещите й.

Волен Сидеров заяви, че това е недопустима проява на тайната дипломация, „демагогията и лъжите на външно министерство и американското посолство“.

„Скриха я Нюланд. Ние сме тук да кажем не на тайната дипломация, защото с тайна дипломация България е влизала в две национални катастрофи – 1913 г. и 1919 г., и сега отново се води тайна дипломация“, каза лидерът на националистите.

По думите му Нюланд е тук, за да вкара България във война, „да се използват базите, които през 2006 г. ги дадоха на американците за подготовка на военни действия за разширяване на НАТО на Изток и евентуални военни провокации срещу Русия“.

В подкрепа на думите си той цитира и военния министър Ангел Найденов, който в интервю заявява, че у нас може да се очаква предислоциране на американски войски.

Сидеров обясни, че друга цел на посещението на Нюланд е да лобира за отпадане на мораториума върху добива на шистов газ, както и да убеди българските управници, че трябват по-тежки икономически санкции срещу Русия, „което е пагубно за България“.

Бел. ред: При демонстрираната от отвъдокеанската високопоставена дамата липса на каквато и да е дипломатичност с каруцарския й израз по отношение на ЕС, реакцията на „Атака“ както се казва , се опитва да намери някакъв паритет. Малки сме и няма как да го постигне.

Но в България е така –  „само лудите за връзване“ се осмеляват да казват истината. Което си е още един повод за тъга по отношение на нормалните.

Снимките са на БГНЕС

http://dnes.dir.bg/news/volen-siderov-ataka-viktoria-nuland-16419186

One thought on “Атакистите издигнаха нецензурни плакати за добре дошла на Виктория Нюланд

  1. Незнам дали са луди за връзване атакистите,но казват истината.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *