07/06/2023

Защо бучи Луната (видео)

Прави ли ви впечатление, че тъмната страна на Луната никога не ни се показва на „на живо”. Представят ни се само обработени фотографии с видими следи от ретуш.

На мнозина е известен фактът, как когато модулът на „Аполо 12”, излитайки от Луната, се скачил с основния кораб, след което изхвърлил стартовата степен обратно. Сеизмологичната апаратура, оставена от американците на Луната, регистрирала удара. Луната трепнала, след което би трябвало да се успокои. Но не – тя треперила цели четири часа!  Кънтяла и бучала.

Ако предположим, че Луната е дори само наполовина празна, то в този обем би могло да се улови и вмести всичката вода на нашата планета. Целият обем на водата на Земята се  изчислява на 1 386 000 000 км3. Обемът на Луната е 21 990 000 000 км3. Явно има предостатъчно място не само за водата.

Но да слезем от Космоса на Земята. Колко скъпоценни полезни изкопаеми се добиват всяка година? Злато, диаманти, редки елементи? А колко са потенциалните потребители на планетата? По данни от Гугъл едва около 12 на сто от населението на планетата представляват потенциален пазар. Те да не спят върху диаманти или пък ходят със златни обувки? Не. Колко злато и диаманти са добити от времето на конкистадорите, започнали ограбването на двете Америки, за пет столетия? Очевидно повече от предостатъчно, че от глава до пети да бъдат обсипани със злато и диаманти и всякакви дрънкулки не само 12 на сто от хората, но и останалите 88 % простосмъртни.

Ценноста на златото и диамантите за човека си остава непонятна. Те не са ядливи, не са пригодни за нищо в стопанството, почти необработваеми са. Не притежават някаква изумителна красота. Продължителността на нашия живот е твърде кратка, за да могат да бъдат оценени всички прелести на подобни материали. Количеството им на планетата едва ли е постоянно – нали постоянно се добиват нови?

Настина населението на Земята се увеличава, но на преобладаващата част от него не й е  до тези ценности. Ако не са били храмовете, на нас и през ум нямаше да ни мине да украсяваме нещо с тях. А сега постоянно се топят волфрамови слитъци с позлата.

Да се вгледаме по-внимателно в човечеството. На кого от животинския свят прилича то най-много? На слоновете, може би китовете, делфините или приматите? Не. Той действа подобно на скакалците. Оставя след себе си безплодни земи, изоставена и отровена пустиня. Напълно изтощената земя не може да поддържа друг живот. По-лоша участ от човечеството за екосистемата е трудно дори да си представим.

Алчни, примитивни, лекомислени, недалновидни, изгарящи всичко по пътя си „деца на природата”. Явно човекът не се вписва в природата като такава. Не е необходимо да си академик, за да видиш, че планетата се тресе по шевовете. Тя страда от пренаселването, но най-вече – от крайно ниското ниво на цивилизацията. Къде можем да наблюдаваме такава картина? В промишлените зони на суровинните колонии. В промишленото гето на Земята.

Но щом 80 на сто от населението на планетата живее в подобни условия, очевидно цялата ни планета всъщност е суровинна колония тъй като 20 % богаташи, както и останалите роби, просто не са в състояние да изконсумират произвеждания ресурс, натрупан през последните 500 години.

Очевидно не е далече денят, в който „стопаните” ще натоварят Луната (такъв е прототипът на кораба USG „Ишимура” от Dead Space…*) всички добити и неостаряващи ресурси, ще източат водата на Земята и ще полетят във Вселената в търсене на нови жертви.  До колкото ни е известно без вода в течно състояние разработването на ресурсите с помощта на Хомо Идиотус практически е невъзможна. Ще я завлекат със себе си по системата „Ишимура”, наричана от нас Луна.

Няма нужда да се напомня как изглежда сега Марс – покрит с метални окиси. Но ето и задача за размисъл  – чистите метали от космически произход практически не се окисляват…

* – „Ишимура” – кораб от клас „Планетоунищожител”. Корабът е създаден за планинска промишленост и за унищожаване на планети и луни.

Бел. ред.: На пръв поглед горното четиво си е чисто фентъзи в стил най-лошите холивудски бози. И все пак да не махваме лекомислено с ръка. Има учени, които твърдят, че Луната не е била спътник на Земята от самото зараждане на Слънчевата система.

Нека си припомним, как в продължение на 40 години след стъпването на човека на Луната, никой повече не припари до там, при все по-напредващите и усъвършенствани технологии.  Години наред дори автоматични сонди не изпращаха до нея. Едва напоследък нещата се размърдаха и планове за изпращане на пилотируеми кораби до Луната вече кроят и китайци, и руснаци (очевидно някаква много съществена пречка е паднала).

Преди време имах възможността да погледна Луната през доста силен оптичен уред. Изумлението беше пълно: В северния й полюс (или поне в такава позиция беше Луната тогава) имаше съвършено очертан кръг. От него на юг се спускаха съвършени линии точно както изглеждат ивиците на диня по повърхността й. Не изглеждаше природно явление. И чак много години по-късно за първи път видях в мрежата това на снимка. Интересно, защо човек трябва доста да се потруди, за да открие такава фотография?

И накрая, но не на последно място, нека си припомним как премиерът на Русия Дмитрий Медведев заяви, че извънземните са сред нас, но той няма да каже колко са, за да не се всява паника – вижте това негово зашеметяващо изказване в текста тук, както и видеото:

 

 Източник: (C) Yadson

Източник: (C) Yadson

(Visited 1 138 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *