19/04/2024

Северна Сърбия изнемогва под снега, у нас пътищата са проходими

Снеговалежът и силният вятър доведоха до затваряне на пътища и проблеми с електричеството предимно в северната част на Сърбия, предадоха световните информационни агенции.

В някои райони на страната бе обявено извънредно положение. Към настоящия момент няма данни за жертви.

Армията се включи в помощ на закъсалите в преспите и спаси най-малко 84 души, блокирани на магистрала на около 50 км североизточно от столицата Белград. Танк е бил използван, за да разчиства пътища около границата с Унгария, са съобщили от министерството на отбраната.

Властите са забранили временно влизането в страната на румънски и унгарски ТИР-ове, ограничен е трафикът на север.

Очаква се влошаване на обстановката, предупреждават метеоролози. Агенциите допълват, че обичайно зимата в Сърбия е по-мека.

В България температурите са в интервал от минус 16С° до плюс 2 С°. Времето над страната е облачно. Вятър духа в областите София, Русе, Силистра, Видин и Разград. Слаб сняг превалява на АМ „Тракия“(обл. София от км 24 до км 55 и обл. Ст.Загора), в областите Силистра, Плевен, Бургас и в районите на Полски Тръмбеш, с.Ресен и Церово.

Пътните настилки са мокри, на места заснежени и заледени, почистени и обработени. Намалена видимост поради мъгла до 100 м има в района на с. Мост.

Републиканските пътища са проходими при зимни условия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *