29/03/2024

Наказаха китайци да плуват в замърсена от тях река

Десетки собственици на фабрики в китайския град Уенжу, провинция Джъдзян, бяха принудени да плуват в Източната река, минаваща през града. Това бе  наказанието им за замърсяваната от дейността им вода.

Идеята на наказанието освен назидание е индустриалците в района да обърнат внимание на контрола над замърсяванията.

Според изданието China News, водите на някога смрадливата и черна река значително са се изчистили в последната година, но все още има много работа по подобряване на състоянието им.

Миналата година на представител на властите били предложени 200 хиляди юана (33 хиляди щатски долара), за да се потопи в замърсена от производствата река, но той отказал.

Бел. ред.: Е, това е креативност! Просто, ефективно и по библейски – поучително. Що не вземем да прихванем нещо от по-умните? При всички случаи природата ще спечели, а от там – и ние.

Вариации върху темата – колкото щеш. Например да се накарат да пият индустриалците водата, която са замърсили, дървените мафиоти да си правят пикник върху сечище при 45-градусова жега в продължение на 8 часа минимум всеки уикенд с подходящи метеорологични условия и т.н.

http://offnews.bg/news

One thought on “Наказаха китайци да плуват в замърсена от тях река

  1. Правилно решение.Това не може да се случи в България.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *