07/07/2020

Милиардер изкупува за заселване на сирийци пустещи български села

Канадският милиардер Янк Бари ще да търси пусти села в Северозападна България – най-бедният регион на ЕС, която местните с горчив черен хумор наричат Северозападнала България. В тях той възнамерява да настани сирийски семейства, които искат да се установят в България.

Първоначалният проект на богаташа, който е известен с филантропската си дейност по целия свят, бил да осигури подслон на десетина имигрантски семейства, пише в. „Преса“. В следващите дни екипът му щял да оглежда села в Монтанско.

Идеята била за чужденци, получили статут, да бъдат купени къщи, земя, която да обработват, и животни, за които да се грижат. Ако проектът е успешен, той можело да се разрасне.

„В България има доста изоставени села. Искам да отида там и с моите пари да ги съживя. Така ще бъдат открити работни места и за българите. Ще има нужда от дърводелци, водопроводчици, електротехници“, заяви вчера Бари (на снимката) и уточни, че очаквал проектът му да се реализира в следващите 6-7 месеца.

От екипа му обясниха, че ще е важно съгласието на местното население.

В края на миналата година фондацията на Бари „Глобал вилидж чемпиънс“ нае жилища и апартаменти на много сирийски семейства и осигури храна за лагерите. Тогава канадецът доведе у нас и легендата в бокса Ивендър Холифийлд.

Бари се срещна с премиера Пламен Орешарски. Оказа се, че канадецът е помагал и на нашите медицински сестри, които лежаха в затвора в Либия.

Канадецът от еврейски произход Янк Бари е роден през 1948 г. в Монреал. Има зад гърба си 27-годишна музикална кариера. Преди 24 години влиза в бизнеса с производство на храни, заместващи месото. Малко по-късно заедно с легендарния американски боксьор Мохамед Али Бари създава международната благотворителна организация „Глобал вилидж чемпиънс“, пише „Преса“.

От форума: Рано или късно огромните пустеещи земи на България ще се заселят. Това е неизбежно, тъй като населението на Земята нараства, а на България намалява.

И тук вече България трябва да включи националната си стратегия, каквато за огромно съжаление няма. Едно е да заселиш пустеещите земи със сирийци, които са православни християни (такива има много), а съвсем друго е с проирански ислямисти-екстремисти, каквито също не липсват.

Вижте англичаните – ореваха света за българите и румънците, които така и не дойдоха, но мълчат като пукели за милионите бимбинистанци и джагатайци от бившите си колонии. Това е политика.

България трябва да насърчи имиграцията преди всичко на бесарабските и македонските българи, а на второ място на православните християни от Близкия Изток.

Бел. ред.: Този коментар от форума е на човек с ник Мистър Х. Само с няколко думи той е формулирал работеща стратегия за действие на държавата. При това лесно изпълнима. Стига някой от власт имащите да я осмисли и ако не гледа единствено само пред носа си (разбирайте –  мандата си), да изкомандва подчинените си незабавно да започнат да я реализират.

(Visited 372 times, 1 visits today)

One thought on “Милиардер изкупува за заселване на сирийци пустещи български села

  1. Този така наречен филантроп,защо не продава земя на сирииците в своята родина.Ама какво се чудя…той е еврейн…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *