20/04/2024

Мъж се опита да нахрани бенгалски тигри със себе си

В китайския град Ченду полицията арестува 20-годишен мъж, който се вмъкна в клетката с бели бенгалски тигри, за да ги нахрани със себе си. Според разказите на очевидци, при голямо струпване на хора, младият човек се покатерил на дървото до оградата, допълзял до бенгалските тигри и започнал да ги провокира, като бягал наоколо и крещял високо.

Тигрицата се изплашила и избягала в закритата част на клетката, но самецът нападнал мъжа и му нанесъл редица травми. Както съобщава Shanghaiist след няколко минути пристигнали служители на зоопарка и приспали тигъра чрез стрела с транквилант.
Полицаи измъкнали мъжа почти невредим. Червените следи по преградното стъкло се оказали не кръв, а боя, която мъжът сам бил разлял.

На въпроса защо се е промъкнал в клетката при тигрите той отговорил, че искал да ги нахрани със себе си.

По информация на The Daily Mail виновникът за този инцидент е 20-годишният жител на съседния град Цзиян Ян Цзинхай. Според семейството на Ян той страдал от депресия, заради която не можел да си намери постоянна работа. След предишното си посещение на зоопарка решил да нахрани със себе си тигрите от жалост към тях.

Според самия Ян Цзинхай „благородните и величествени тигри” страдали, защото не им позволявали да живеят на свобода и да ловуват. „Ако това бяха не бенгалски, а амурски тигри – трудно можем да си представим последствията”, коментира един от служителите в зоопарка.

One thought on “Мъж се опита да нахрани бенгалски тигри със себе си

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *