04/06/2020

Зимата идва с дъжд и сняг в края на тази седмица

В сряда срещу четвъртък над югозападните части на страната ще завали дъжд, по-значителен над Рило-Родопския масив, където по високите части ще вали сняг.

Минималните температури ще са от 1-2 градуса в североизточните райони до около 7 на югозапад.

През нощта срещу петък вятърът от североизток ще се усилва. Минималните температури ще се понижат и ще са от минус 1 до 4 градуса, а дневните – между 3 и 11 градуса. Облачността ще бъде значителна, със слаби превалявания от дъжд по поречието на Дунав.

По високите части на Лудогорието дъждът ще преминава в сняг.
Още в следобедните часове в петък и през нощта срещу събота валежите ще се усилят и ще обхванат по-голямата част от страната. Все още ще бъдат от дъжд, но в североизточните райони ще преминават в сняг.

Не са изключени неблагоприятни явления като заледенявания, както и виелици по високите места в Добруджа и Лудогорието. Дневните температури ще бъдат от 0 до 2 градуса в Североизточна България, а в южните райони – до 9-10 градуса.

В неделя обстановката над страната ще се усложнява още повече. С различен интензитет над страната ще вали – в североизточните райони и във вътрешността – сняг и мокър сняг, на юг – предимно дъжд.

В централните части и в районите със смесени валежи са възможни и поледици, заледенявания на проводници и пътни настилки от тежък мокър сняг или леден дъжд.

В североизточните райони ще бъде и ветровито, което още повече ще усложнява обстановката.

http://dnes.dir.bg

(Visited 184 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *