19/04/2024

Загадъчни светлини изплашиха жителите на руски град (видео)

Жителите на руския град Ростов бурно коментират в социалната мрежа странните светлинни, които изплашиха обитателите на Северния жилищен масив в неделя вечерта. Според разказите на очевидците точно преди появяването на огньовете в близко стоящите домове осветлението е угаснало.

„На улица Юпитер преди това отначало светлината изчезна, а после жичките на лампите започнаха да мигат, а после зад прозореца – дискотека”. „Аз също наблюдавах  това някъде от 12 до 0,30 часа. Отначало имаше ярка бяла светкавица, заслепяваща очите, аз изтичах до прозореца ( домът ми се намира на Штахан), а там – светлинно шоу в бяло-червени оттенъци”.

Очевидци са заснели странното явление на камери и са качили видеата в мрежата, което предизвика лавина от коментари.

В тях има какви ли предположения: разбира се – за НЛО, за апокалипсис. Момиче предполага, че това са „заварчици на дявола, които измайсторяват за хората врата към ада”, на което получава отговор: „Това са заваръчни работи недалече от гробището, заваряват тръби, а леката мъгла предизвиква този сияен ефект”.

И тук не минава без версии за изпитания на оръжия. „Накратко там до Северното гробище има военна база,  те вечно издигат някакъв спътник и всички виждат това. Мисля, че е НЛО – не е вертолет или самолет. Стои на място и рязко изгасва. Щеше да бъде готино, ако това бяха зелени човечета, но това е само поредната илюзия и така нататък”.

Според една от версиите  (сякаш най-правдоподобната), изказана в съобществото „Това е Ростов, бебчо”, на видеозаписите е заснет пожар. Около 23,40 ч. в Суворовски район била се запалила подстанцията и районът потънал в мрак”.

Но странното е, че няма никакви официални съобщения от градските спасители за каквито и да са произшествия или пожари в този район.

Между другото преди няколко дни необичайно сияние през нощта над града наблюдаваха и жителите на Уфа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *