19/04/2024

Световният икномически форум: Възможни са сериозни социални вълнения

Последиците от финансовата криза през 2007 г. и 2008 г. все още не са преодолени, което може да доведе до сериозни социални вълнения в следващите години. За това предупреждава докладът „Глобални рискове – 2014″ на Световния икономически форум (WEF), публикуван на 16 януари.

Според експертите, сред основните рискове тази година са висок растеж на безработицата, силен разрив в доходите на населението, изменението на климата, водна и хранителна криза, кибератаки, фискални кризи, природни бедствия и др.

Председателят на WFE Клаус Шваб в своето въведение към доклада призова политици и водещи икономисти да предприемат драстични мерки за предотвратяване на потенциалните рискове.

Докладът „Глобални рискове – 2014 г.“ e подготвен за годишния икономически форум в Давос, който зaпочва на 22 януари. Той се основава на проучване сред 700 експерти в света, на които е предоставен списък с 31 потенциални рискове. Всички рискове са групирани в пет категории: икономика, околна среда, геополитика, технологични и социална структура.

http://30dumi.eu/2014/01/wfe-opredeli-globalnite-riskove-za-2014-g/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *