05/06/2020

Бил Гейтс: Бедността ще изчезне и в най-изостаналите държави до 2035 г.

Основателят на Microsoft Бил Гейтс прогнозира ръст на благосъстоянието на 35-те най-бедни страни в света ( по класификацията на Световната банка) до 2035 г.

Това се посочва в ежегодното послание  на благотворителната фондация Bill & Melinda Gates Foundation, която е създадена от бизнесмена и съпругата му Мелинда .

Гейтс предполага, че през 2035 г. нивото на доходите на глава от населението в повечето от най-бедните страни ще надхвърли сегашните показатели на Китай. Според данните на Световната банка за 2012 г. брутнияй национален доход на глава от населението в Китай е бил 9040 долара.

Милиардерът твърди, че през последните две десетилетия в света е постигнат напредък в намаляването на бедността, който ще продължи и през следващите двадесет години. „Фактите са на страна на оптимистите“, казва бизнесменът в интервю за Bloomberg на 21 януари.

Създателят на Microsoft в писмо от своя благотворителен фонд, се изказа срещу трите „заблуждения“ , които пречат на борбата срещу бедността.

Според Гейтс, към  тях се отнася убеждението, че бедните страни са обречени на бедност, представата, че международната помощ като правило се харчи неефективно, както и становището, че спасяването на човешки животи ще доведе до пренаселване на планетата.

http://30dumi.eu

(Visited 107 times, 1 visits today)

One thought on “Бил Гейтс: Бедността ще изчезне и в най-изостаналите държави до 2035 г.

  1. Да, може и да се случи, но само ако всички бедни 4-5 млрд. бъдат избити.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *