23/04/2024

Хирурзи отстраниха чудовищен тумор от лицето на човека слон (снимки)

Огромен тумор бе отстранен от лицето на човека слон в Китай. Бил е тежък 1,5 кг. От друг тумор с тегло 17,5 кг. мъжът бил избавен при две други хирургични операции през 2007 и 2008 г. Последната операция на китаеца Хуан Чункай е направена на 25 декември.

На 29 декември мъжът става на 36 години. Огромните тумори на лицето му се появили още в детството. Израснали когато той бил на четири години до лявото око и не били големи. По-късно обаче момчето напълно ослепяло с това око. Туморът станал толкова огромен, че мъжът не можел да се изправя. Като последица от това се изкривил гръбначният му стълб. Поради заболяването той е висок само 1,35 метра.

Фермерът от провинция Хенан страда от
неврофиброматоза. Това е наследствено заболяване, причиняващо малформации, в това число и огромни тумори в тялото на пациента. Случаят на 36-годишния китаец се счита за един от най-сериозните с такова заболяване, регистрирани към този момент в света.

След първите две операции през 2007 и 2008 г. лекарите се надявали, че са избавили пациента от туморите, но те отново се появили. За последните шест години туморът до толкова се разраснал, че станала необходима нова операция. Лекарите от клиниката в град Гуанчжоу оперираха човека слон, но неговата борба с туморите съвсем не е приключила. Медиците са на мнение, че ще са нужни минимум още две намеси на хирурзите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *