25/04/2024

Забраняват със закон на африканските вещици да летят над 150 метра

Африканските вещици нямат право да летят на височина по-голяма от 150 метра. Тези думи предизвикват спонтанна иронична усмивка у повечето европейци, а и не само у тях. Но не избързвайте. Правителството на африканската държава Свазиленд е било принудено да направи специални поправки в Закона за въздушното движение на страната очевидно не без причина.

За нарушаването на тази нова законова норма магьосниците ги заплашва глоба от 500 хиляди южноафрикански ранда (55 хиляди долара). Тази глоба е значително по-голяма отколкото за магьосничество при парламентарни избори. Кандидатите за депутати, уличени в използването на магии, трябва да заплатят само 10 хил. ранда (около хиляда долара).

Напоследък населението в Свазиленд и Зимбабве е силно наплашено от нападения на…таласъми според разкази на местното население. До такава степен, че след масово напускане на изплашен персонал в Зимбабве е затворена болница, а също и четири училища, съобщава в обширен материал, посветен на масовата страхова психоза, обхванала хората в южните части на Африканския континент Лента. ру, като се позовава на местни медии.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *