19/04/2024

Видео на НАСА показва как е изглеждал Марс преди и сега

Американската космическа агенция НАСА качи на сайта си видео, което показва еволюцията на Червената планета. Според специалистите й преди милиарди години Марс е имал атмосфера, облаци, океани, растителност.

Във втората част на видеото планетата е показана така, както изглежда сега – поне според изображенията, изпратени до Земята от автоматичните сонди – безжизнена пустиня.

Това ли е съдбата на планетите в така наречената обитаема зона? Тоест и на Земята? Ако е така дано този момент да е далече и дотогава хората да са открили и разработили такива технологии, че с лекота човечеството да се спаси чрез преселване на друго някое място в Космоса . Поне толкова красиво като тукашното, но няма да се разсърдим, ако е и още по-хубав от сегашния ни дом във Вселената.

http://nasasearch.nasa.gov/search?utf8=%E2%9C%93&affiliate=nasa&query=mars+videos

2 thoughts on “Видео на НАСА показва как е изглеждал Марс преди и сега

  1. А може би е обратното. Може би някога климатът е бил лош и студен, а сега е хладен и доста приятен за живеене (както ние го разбираме 15-20?C. Може би планетата Марс е изключително богата на природни ресурси и слабо заселена, а САЩ, Англия, Русия и Китай искат да я завладеят необезпокоени от никого и нищо.

  2. Няма що, работи им фантазията на американците. А колкото до нашата планета,ако някой неразумен „натисне“ копчето няма нищо да остане от нея и нас.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *