03/02/2023

Румънски евродепутат: Живеем в неофеодализъм, дирижиран отвън

„Нацията се превърна в територия, народът – в население, държавата – в колония, гражданинът – в крепостен селянин, а демокрацията – в измислица “

Румънски евродепутат заяви, че в страната му няма демокрация, а е установен неофеодален режим. Това мнение се споделя от европейския избраник Aдриан Северин,  който казва, че обикновените граждани “са се отказали от правата и свободите си в полза на протекционизма на местните олигарси”.

Олигарсите също така,  убеден е евродепутатът,  “са приели или търсят  корупционния арбитраж на централното ръководство”, което от своя страна, отдавна не се интересува от развитието на страната и е поделило “поверената” му територията на държавата,  “над която доминират чужденци от новата европейска и евроатлантическа империя”.

“Външната защита (очевидно така щедро компенсирана с отстъпки на атрибути на суверенитета и пряк контрол върху стратегически национални ресурси), е предназначена да балансира вътрешните противоречия.  Всъщност  номинираните румънски ръководители не може да се сменят без разрешение отвън и запазват постовете си с външна подкрепа”, казва той.

Северин подчертава, че “императорското отношение на ЕС и САЩ към  Румъния всъщност не е  резултат на собственото им желание, а ефект от това, че румънците “дори и във времената на империята си, са били под чужд сюзеренитет, а  днес “тази форма е запъленена и със съдържание”.

“Румънците поканиха регионални и глобални актьори да поемат ръководството на страната, интернационализирайки  вътрешната политическа борба, създавайки с хроничната липса на воля на предишните правителства впечатлението, че властта в държавата за  стратегическите актьори, е вакантна.  В този контекст  и в такива условия нацията се превърна в територия, народът – в население, държавата – в колония, гражданинът – в крепостен селянин, а демокрацията – в измислица “,  казва Северин.

В този контекст политикът смята, че “най-големият проблем на Румъния не е корупцията, а феодализирането. Корупцията е следствие от феодализма, феодалния строй”, в който демократичните институции са само външна обвивка, а отвътре остава старата архаична система с всичките й недостатъци.

Евродепутатът казва, че днес ръководството на Румъния “всъщност не може да реши проблема с корупцията , защото тя предполага борба против феодализма. Неофеодализмът не само е източник на корупция, но и база за нейния статут”.  В тази връзка, всички опити на Румъния да бъде част от западния свят водят до факта, че държавата ще се превърне в колония, а нейните ръководители остават “вице крале”.

“С други думи, Румъния като национална държава се провали, тя можеше да се превърне в модерна национална държава, ако се бе  преквалифицирала като западните метрополии”,  казва Адриан Северин, добавяйки, че румънците трябва да се “рецивилизоват” и да им се върне  състоянието на нация, но днес това не е възможно, тъй като “колониална мисия” все още не е приключила”.

Realitatea

Бел. прев. : Да ви звучи някак си познато?

Read more: http://30dumi.eu

Случайно ли (при горната позиция) този евродепутат е разследван за корупция?Дали сме свидетели на класиката: Крадецът вика дръжте крадеца!“ или пък поредната подмолна разправа на задкулисието с тези, които изричат истината на висок глас? (също класика). Съдете сами:

Румънският евродепутат Адриан Северин ще бъде съден по обвинения, че се е опитал срещу подкупи да повлияе върху формулирането на европейски закони, заяви Националната дирекция за борба с корупцията в Румъния, цитирана от „Франс прес“.

Според обвиненията Северин в качеството си на евродепутат е приел между декември 2010 г. и март 2011 г. обещанието на две лица да му платят сума от 100 000 евро в замяна на внасяне на законодателни поправки и на гласуване срещу поправки, неотговарящи на интересите на търговската фирма, от чието име са се представили тези лица.

Вижте още подробности тук.

(Visited 171 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *