29/03/2024

Минимум: Едно наум

Когато чуем за появата на някоя нова болест, е добре да започнем  да мислим малко по-интензивно. Не че не се пръкват наистина. Но някои от тях са плод на умишлено инженерство с цел създаване на най-убедителните лъжи.

„Новата” болест тендинит (доста болезнено възпаление на сухожилията), която може да се хване от прекомерната употреба на клавиатурите ( вижте подробности тук), си я имаше и преди в още по-тежка форма при професионалните машинописки преди масовото използване на компютри и мобилни телефони. По-тежка, защото, за да излезе текст, пръстите трябва да удрят по клавишите със силата на чукчета. Поради това машинописките получаваха и някакви добавки към заплатите си към гарантираната болест и кривите пръсти, които си осигуряваха работейки.

И това е само един нагледен пример. По-големият и по-коварен проблем от втората половина на миналия век и началото на новото хилядолетие е друг: мощните фармацевтични концерни, които владеят пазарите по целия свят, плащат на цели екипи да измислят несъществуващи реално болести и да продават чудовищно скъпи лекарства за съчинените от тях „плашила“. С това заради милиардни печалби абсолютно съзнателно съсипват здравето на милиони.

Все повече медици открито твърдят например, че болестта СПИН просто не съществува. Нека си припомним обаче, че няма държава без мощна правителствена анти СПИН програма, за болните и серопозитивните – програмата е друга. Приведете всичко това в планетарен мащаб. Получават се трилиони печалба за „креативните” корпорации.

Другото коварство, продиктувано от алчност е, стари и доказани лекарства да ги кръщават с нови имена и да лъжат, че това са най-новите върхови постижения на науката. И само заради новата опаковка и име хората плащат за лечението си в пъти по-скъпо.
Да си припомним за илюстрация на казаното до тук каква истерия беше организирана около така наречения птичи грип, колко правителства изхарчиха милиони и милиарди (в САЩ) за ваксини, за да се окаже, че всичко е било измислица с цел печалба.

Световната здравна организация започна разследване за измамата с глобални мащаби още преди няколко години. Да сте чули да са стигнали до някакъв резултат? Вероятно няма и да чуем, защото Световната здравна организация тогава също участваше в раздухването на истерията, която продължи две години. Тази организация обявяваше ваксините срещу измисления грип като единствения начин за спасение от гибел на цялото човечество.

Вероятно някои от представители й са правили това искрено заради  предоверяване. Но със сигурност някой СЗО рязко си е повишил стандарта благодарение на птичия грип.

Автор: Елена Емануилова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *