29/03/2024

Кой от ДАНС снася информация в сараите на Доган?

Парламентът днес прекрати депутатските правомощия на Бисеров, а прокуратурата обяви, че го разследва за данъчни престъпления и пране на пари. Главният прокурор Сотир Цацаров заяви, че е получил сигнал за Бисеров от ДАНС.

Бившият премиер Бойко Борисов коментира в социалната мрежа, че докато „разни хора правят нескопосани опити“ да отклоняват общественото внимание, зам.-председателят на ДПС и зам.-председател на парламента се оказа разследван за пране на крупни суми.

„Разследването срещу Бисеров очевидно разкрива, че в ДПС текат интересни процеси. Но основният въпрос, който следва, е – кой докладва на Доган операцията срещу Бисеров? Кой предупреди висшето ръководство на ДПС да се отърве от политика Бисеров преди да му бъде поискан имунитетът? Кой изнесе информацията от службите и я занесе в сараите, за да може разследването да се води срещу гражданина Бисеров, а не срещу политика Бисеров?“, написа бившият премиер.

Той попита още – след като вътрешният министър и ресорен вицепремиер Цветлин Йовчев сутринта заяви в телевизионно интервю, че не знае за разработката на ДАНС, кой тогава е изнесъл информацията.

„Поздравявам прокуратурата в лицето на главния прокурор за смелите и безкомпромисни действия!“, заяви още Борисов.

Лидерът на ДПС Лютви Местан коментира, че започналото разследване е доказало, че не той и Ахмед Доган са „изритали“ Бисеров.

По думите на Местан вече нямало никакво съмнение, че това е било продукт на собствено решение – „дали поради неизбежност или поради друга причина“.

По повод коментар на зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов, който още сутринта каза, че в случая се говори за сериозни финансови преводи, правени от една към друга държава, лидерът на ДПС заяви:

„Установявам, че има хора в държавата, които май разполагат с данни от класифицирани материали. Бих искал да попитам кога и по какъв ред са се добрали до тях“.

Самият Цветанов обясни пред журналисти, че човек, който дълго време е работил в службите и участва в политиката, може спокойно да направи подобен извод.

http://dnes.dir.bg/news/boyko-borisov-hristo-biserov-15453848

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *