25/04/2024

Симеон Дянков стана ректор на Руската икономическа школа

Симеон Дянков е назначен за ректор на Руската икономическа школа.
Това съобщи Риа Новости, която се позовава на информация на пресслужбата на висшето учебно заведение.

Дянков влиза и в Съвета на директорите. Основната задача на Дянков ще бъде реализация на стратегията на учебното заведение в съответствие с неговата мисия и приоритети за развитие, посочват от пресслужбата. Ректорът отговаря и за оперативната дейност на заведението и е подчинен пряко на Съвета на директорите.

„Симеон Дянков — икономист от световна класа, с превъзходни научни резултати и огромен практически опит“, така определя новия ректор председателят на Съвета на директорите Максим Бойко.

„Ние се радваме, че руската икономическа школа е оглавена от специалист от такава класа. С идването на Дянков ние очакваме преди всичко, подобрение на качеството на учебната програма, нов импулс в научните изследвания и утвърждаване на международната репутация на учебното заведение. Откриват се и нови перспективи пред развитието на връзките с най-добрите университети в Източна Европа и други страни от региона“, допълва Бойко.

В края на май предишният ректор Сергей Гуриев е напуснал поста и е заминал за Франция като е заявил, че чувства заплаха за свободата си и няма да се върне докато тя не изчезне. Това се случило след направен обиск от следователи в офиса му и копирали документация за пет години в рамките на така нареченото в Русия второ дело ЮКОС.

По-късно заместник-ректорът Константин Сонин, който се смятал за основния претендент за овакантения пост, също обявил, че напуска учебното заведение, допълва „Дневник“.

Симеон Дянков беше министър на финансите и вицепремиер в правителството на ГЕРБ. Почти през целия мандат той беше много приближен на тогавашния премиер Бойко Борисов, но няколко месеца преди изборите той подаде оставка, която бе поискана от премиера. Малко по-късно и цялото правителство подаде оставка.

Бел. на www.snaiper-bg.net: Е, както пише в Библията – всичко скрито рано или късно излиза наяве. Някои неща от близкото минало сякаш се наместиха, нали?

http://dnes.dir.bg/news/rektor-simeon-djankov-ruska-ikonomicheska-shkola-15139327

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *