05/08/2020

Само 4 месеца след откриването: Опасни дупки по Дунав мост 2

Областният управител на Видин Кръстьо Спасов заяви, че 4 месеца след пускането на Дунав мост 2 има проблеми по него, свързани с дупки и некачествено извършени работи.

„Какви ще бъдат пораженията след зимата, страх ме е да си помисля“, коментира управителят.

В края на миналата седмица голяма дупка зейна в средата на Дунав мост 2 при Видин-Калафат в платното за движение в посока от Румъния към България. То бе асфалтирано през пролетта.

Бетонните отломки паднаха на жп линията, която преминава отдолу. Отворът временно бе запълнен с циментов разтвор вместо с асфалт.

Кръстьо Спасов коментира пред БНР, че пропуските по моста не са фатални за конструкцията, но е недопустимо само след 4 месеца да има такива проблеми.

По думите му много от асфалтовите работи се правели в неподходящо технологическо време при валежи, ниски температури както се вижда – това бързане е било излишно.

Строителите бързаха с довършителните работи, защото мостът трябваше да бъде открит на 9 май, но срокът не бе спазен и пускането на съоръжението в експлоатация стана на 14 юни.

Областният управител заяви, че дефектите трябва да бъдат поправени до 30 ноември.

„Документирали сме недостатъците, всичко е в гаранция. Румънската инфрастуктура е изпълнена от съседите. И там има проблеми“, съобщи Спасов.

http://dnes.dir.bg/news/dunav-most-2-15253190

Снимката е на БТА

(Visited 151 times, 1 visits today)

2 thoughts on “Само 4 месеца след откриването: Опасни дупки по Дунав мост 2

  1. „Бързата работа срам за майстора“. А ние видинчани толкова му се радваме и се гордеем с него.

  2. Ах,тези пари…Те ще ни накарат да забравиме кои сме и от къде сме дошли…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *