24/04/2024

Съдбата се шегува: Най-върлият унгарски антисемит се оказа с еврейска кръв

Невероятна история се случи с човека № 2 в антисемитската партия “За по-добра Унгария “.

Изучавайки  родословното си дърво Чанад Сегеди реши да се покаже по телевизията и публично да се извини.

С това той нанесе тежък удар по неговата радикална дясна партия, която към момента и без това изпитва сериозни затруднения, дължащи се на промяната на антираситския курс на правителството на Орбан, пише Андреа Тарквиния на интернет страницата на вестник La Repubblica.

Той бе вторият човек в неонацистката и антисемитска партия “За по-добра Унгария” (“Йобик”) – третата политическа сила в страната, се казва в статията. Само лидерът Габор Вона може да  похвали с пои-голяма харизма и с по-добри ораторски умения.

И изведнъж нещо се  промени коренно, като по волята на съдбата Сегеди научил за еврейските си предци в търсене на изгубените си корени. Поради това той изоставя лидерските си позиции и напуска партията.

До последния момент преди това си решение Сегеди атакува всеки аспект на еврейския живот и култура, но изпада в шок, свързан с корените му. По телевизията той призна публично:

“Аз бях човекът, който причиняваше болка на другите. Още по-лошо бе, когато говорех за ромите или евреите и подбуждах омраза към децата им”.

Сегеди влязъл в контакт с равина Шломо Koeвес и разпространил своето покаяние чрез SMS. Той пише :

“Няма никакво съмнение – моето родословно дърво показва ясно: Аз съм евреин” .

Източник: La Repubblica

Read more: http://30dumi.eu/2013/10/v-ungariya-lidera-t-na-neonatsistite-razbra-che-e-evrein-i-se-razkaya/#ixzz2iS6z34xq

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *