07/12/2021

Мошеничеството на века*

Прави ли ви впечатление, че гласовете срещу ЕС и по-точно – срещу политиката, която водят ръководителите му, стават все по-силни.?А разкритията от кухнята на общността – все по-шокиращи?

Вижте за какво става дума ТУК. Нека пък си припомним ТУК обвиненията на белгийския депутат Лоуис в това, че Европейският съюз води по света нечестни мръсни войни в услуга на ненаситните мераци на САЩ за власт и ограбване на народите.

В кризата, предизвикана от шепа банкстери, които при добро желание отдавна щяха да бъдат поставени на мястото им, ЕС показа, че въобще не й пука за кой да е простосмъртен европеец. Съюзът спасява единствено и само нормите на печалба на прахосващите средствата на хората банки и на стотина корпорации по света.

С пропагандни трикове цялата тежест на икономическия срив се прехвърля върху най-обикновените хора. И през всичкото време се внушава, че те сами са си виновни за дереджето, на което са. Тоест, не е защото ги ограбват, не е защото нямат насита в грабежите.

Освен това колкото по-голям е хаосът в икономиката и финансите, толкова по-лесно от босия се вземат и цървулите му, защото нали – така е дошло, времената са тежки, дай да стегнем коланите, че иначе – още по-лошо.  Разбира се, коланите се стягат вече и около вратовете на почти 90 на сто от населението на тази планета.

Един участник из форумите в мрежата беше написал (цитатът е по памет): “ Демокрация: имаш свободата да говориш каквото искаш, но правиш каквото ти кажат“.

Светът живее в строй, който няма нищо общо с демокрацията, а е някаква уродлива версия на мрачния феодализъм. В някои региони – си е откровено робовладелски строй.

Очевидно това няма да продължи дълго. Първо, защото всяко издевателство, си има праг на поносимост. И второ, защото най-сбъдващата се прогноза в живота на хората и обществата е, че всичко рано или късно се променя.

Автор: Елена Емануилова

* Заглавието цитат на финландския писател Илкка Ремес

(Visited 289 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *