25/04/2024

Мъж оживя след последователни удари на две мълнии

Върху Кейси Вагнер, работещ като клоун в шоу, два пъти се стоварила мълния, съобщава Sky News.

Тежкият инцидент станал през последния уикенд в град Saint Jo, разположен северозападно от Далас – щата Тексас. Когато състезанието  Rednecks with Paychecks било в разгара си се разразила буря. За да се скрие от дъжда 31-годишният Вагнер решил да се скрие под дърво, където го ударили мълниите.

Пострадалият бързо бил откаран в една от местните болници. „ Аз помня силен гръм…после стоя на колене… и мен ме удря отново”, разказва мъжът. След удара  мъжът не можел да се движи. „Това беше като смърт. Нищо по-лошо не се е случвало с мен”, казва още пострадалият.

Усещането след като през тялото му преминава мощния електрически заряд мъжът сравнява изтръпване и парализа на крайниците. „ Нали знаете как по време на сън може да изтръпне ръката ви? Същото е, само че по цялото тяло”, обяснява мъжът. Според лекарите това изтръпване Вагнер ще го усеща минимум още една седмица.

Две мълнии, а човекът оживял – истинско чудо е на пръв поглед. Изяснено било, че животът му е бил спасен от неговото… пончо. Наметалото било направено от синтетичен материал, който е натрупал статично електричество. Самият Вагнер обаче е уверен, че спасението му не е станало без Божията намеса. „Мен ме спаси Бог, твърди той. Сега аз съм задължен на всички, които спасиха живота ми и ще ходя по-често на църква”.

Вагнер бил улучен от две мълнии, но друг негов сънародник – Боб Едуардс – от три. Той обаче съвсем не се чувства щастливец. От тези „приключения” мъжът получил синдром на посттравматичен стрес.

„Просто това се случва с мен постоянно – ден след ден. Заради посттравматичния синдром аз останах без работа, без приятели и семейство”, разказва мъжът. Той предполага, че за всичките му беди са виновни няколко метални пирона в неговото тяло. Но лекарите не могат категорично да кажат защо привлича така мълниите към себе си.

Любопитна е статистиката за такива инциденти – мълниите предпочитат да удрят повече мъжете. Проведено преди няколко години проучване показва, че в периода от 1995 до 2008 г. 82 на сто от жертвите на удари от мълнии са представители на силната половина от човечеството.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *