25/04/2024

Изобретател предизвика антигравитация в домашни условия

Изобретател успя да получи антигравитация в домашни условия. Самоукият техничар Ертай Шинтеков от Алмати  твърди, че е открил начин да кара предметите да преминават в безтегловност.

Опитите му с антигравитацията се базират на постоянното въртене. За целта Шинтеков използва ротор, на който той развъртал предмета до необходимата скорост. Известно е, че при такива условия се изпитва натоварване, предизвикано от центробежните сили.

„Аз успях да уравновеся центробежните с центростремителните сили”, обяснява изобретателят. То признава, че много учени не му вярват. Един изобретател решил да повтори опита му, като направил сложно устройство с агрегати, стягащи предмета към центъра. Не успял да достигне до антигравитация в домашни условия и се принудил да се обърне към Ертай за подробности. Но Шинтеков няма намерение да разкрива тайните на изобретението си.

„Много е просто. Когато тайната бъде разкрита, ще се хванат за главата: Защо не се досетих аз за това?”

Трябва да се добави, че се наложило Шинтеков да разглоби своето антигравитационно устройство. Частите използвал за друго свое изобретение – магнитен двигател, който по думите му, ще предизвика революция в науката. Този двигател изобретателят сглобява в своята домашна работилница от началото на 2013 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *