24/04/2024

Борисов: Не съм аз Б.Б. в тефтерчето на Филип Златанов

Парламенът се превръща все повече в някакво изпростяло селяшко събиране! И като си помисли човек, че този тон беше наложен от един-единствен човек…Тъжно и грозно!

Коментар на читател с ник Мдааааааа

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви в парламента, че не се разпознава в инициалите Б.Б в тефтера на Филип Златанов. Цветан Цветанов заяви в НС, че по информация „от публичното пространство“ става ясно, че в тефтерчето има данни за инициали „С.С., Л.М. и Д.П.“

Парламентът гласува освобождаването на Златанов като член и председател на Комисията за установяване на конфликт на интереси със 170 гласа „за“ и един „против“ – на Антон Кутев от БСП, но дебатите отново преминаха в спорове между управляващи и опозиция.

Бойко Борисов е категоричен, че не се разпознава в инициалите Б.Б.

Той каза, че в това тефтерче са само депутати от ГЕРБ, от президентството или негови приятели от Реформаторския блок.

„Няма от БСП и ДПС. Така че, когато някой е правил тези работи, е работил и срещу мен. Кирил Добрев има да разказва, когато го хванаха с едни пари, откъде ги е взел тогава”, добави Борисов и обясни, че никога не е давал нареждания на Златанов.

В отговор на журналистически въпрос експремиерът каза, че ни най-малко не се притеснява, че може да стане обвиняем и настоя да бъде показано цялото тефтерче.

Мая Манолова от левицата заяви, че в тефтерчето няма инициали „С.С.“, нито връзка на когото и да е от БСП.

„Един човек, една жена от ГЕРБ постъпи като мъж – Искра Фидосова – зад нейния широк гръб се крият мъжете в ГЕРБ – г-н Борисов и г-н Цветанов”, каза Манолова.

Красимир Велчев и Емил Радев от ГЕРБ я попитаха откъде знае какви инициали няма, като от временната комисия не са виждали цялото тефтерче.

Парламента се превръща все повече в някакво изпростяло селяшко събиране! И като си помисли човек, че този тон беше наложен от един-единствен човек…Тъжно и грозно!
Мдааааааа
Тя отвърна, че хленчът им напомня за вица за чукчите, че не били читатели, а писатели.

В кулоарите пък лидерът на ДПС Лютви Местан коментира, че не бил запознат с цялото тефтерче, но дори да има и други инициали – „Л.М. или Бог знае какви“, било много важно дали е на поръчител или на жертва.

„Ако някой е толкова наивен да си мисли, че ако има абревиатура Л.М. и тя по някакъв начин може да се разчлени като Лютви Местан и той да е бил поръчител, просто не е в час какво се е случвало в последните 4 г. Бях зам.-председател и после председател на опозиционна партия. Ако има такъв инициал, то е на жертва, а не на поръчител”, посочи Местан.

В началото на заседанието Борисов настоя „докато не се наспинка това момченце Станишев“, да отложат обсъждането.

„Когато дойде Станишев, имам няколко въпроса – кой видя цялото тефтерче? Б.Б. – всеки идиот може да си пише каквото си иска. Аз съм Бойко Борисов. Седем пъти съм ви побеждавал”, коментира лидерът на ГЕРБ.

Тук можете да гледате видео от скандала http://dnes.dir.bg/news/tefter-izbori2013-filip-zlatanov-15220756

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *