28/03/2024

Трайчо Трайков: Задкулисието в България не прощава

„Задкулисието в България следва стриктно целите си – то има говорители, медии, хора в институциите. Когато някой попречи на неговия интерес, се търси начин да му бъде „върнато тъпкано“.

Така бившият енергиен министър от кабинета „Борисов“ Трайчо Трайков обясни пред bTV намесването на името му в спорна приватизационна сделка за EVN, ощетила държавата с 87 млн. лева, според шефа на Комисията за финансов надзор Стоян Мавродиев.

„Тези с обвиненията да дадат и детайли – 87 млн. лева са огромна сума за една пазарна злоупотреба на фондовата борса. Това повдига въпроси за работата на Комисията по финансов надзор, която би трябвало да следи подобни сделки, както и за работата на самата борса. Как е възможно това да стане, дали е ставало и преди, бих искал да знам. Защото Комисията трябва да е одобрила проспекта за сделката, регулира дейността на самата борса. Такова обвинение поставя под съмнение цялата работа на борсата, инвеститорите не биха влагали е нея. Ако е имало възможност за такава злоупотреба, значи Комисията не си е свършила работата“, коментира Трайков  в „Стандарт“.

Той уточни, че подобни сделки се поемат и движат от Агенцията за приватизация, а министърът на икономиката няма отношение към нея. Това говорело за „професионална неграмотност“ от страна на Стоян Мавродиев.

Трайков уточни още, че не е бил викан от прокуратурата, но ако това стане, той имал много детайли, които да разкаже.“ допълва „24 часа“.

http://news.ibox.bg/pressreview/id_1965663853

One thought on “Трайчо Трайков: Задкулисието в България не прощава

  1. Tрайчо нека да обясни първо близките си отношения с Цветанка Карагьозова и после да говори за задкулисието. Няма срам.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *