29/03/2024

Столетница получи диплома за средно образование

Жена на 99 години от щата Айова – САЩ, си взе дипломата за средно образование 81 години, след като е напуснала училище, съобщава местният информационен сайт WCF Courier. Жената вече е подкарала стотната си година.

Одри Крабтрий напуснала училище през последната година от обучението си през 1932 г., поради продължителни отсъствия. Тя не можела да посещава занятията тъй като получила травма при плуване. Освен това трябвало да се грижи за болната си баба.

Крабтрий трябвало да се върне в училище през есента, но предпочела да се омъжи, а после да се грижи за двете си деца. През 1957 г. семейството купило цветарски магазин, а два месеца по-късно съпругът ? починал и тя в продължение на 28 години управлява сама магазина „Цветя от Одри“.

Надживяла още двама съпрузи, сега тя има петима внуци и четирима правнуци. „Съжаляваше само за едно нещо – че не е получила диплома за средно образование“, казва една от внучките ? Шели Хофман. Именно Шели през юли се обърнала към училището с молба да издадат свидетелство за завършено образование на баба ?. В понеделник Крабтрий получи дългоочакваното свидетелство.

„Сега се чувствам доста по-умна“, казва 99-годишната жена на церемонията в училището в град Ватерло. „Не бих посъветвала никого да изоставя учението си“, добави тя.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *