19/04/2024

Невероятно, но факт: 20 млрд. евро мухлясват непотърсени 6 години на летище

На летище Шереметиево в столицата на Русия журналисти са попаднали на уникална находка. Те открили самолет с огромно количество пари в брой – 20 милиарда евро.

Самолетът е престоявал със скъпоценния си товар в Москва в продължение на шест години. През цялото това време ценният товар не е получен от тези, за които е предназначен. Въпреки това, правителството не го конфискува по някаква причина, пише “Московский комсомолец” (МК) .

Огромната сума, равна на бюджета на една малка страна, е  опакована в 200 дървени палети. Всеки палет е на “стойност” 100 милиона евро.

Според документите парите пристигат в Русия от Франкфурт, а техен собственик е 54 -годишният Farzin Koroorian Motlag. Има и данните от паспорта му.

MK, позовавайки се на представители на британското разузнаване, твърди, че този човек може да е измамник, твърдящ, че е милиардер. Репортерите също така са намерили вестникарска статия от 2010 година, в която се говори именно за Motlage. Мъжът, заедно със своя съучастник се опитал да вземе от банка в Абу Даби  $ 14 милиарда с фалшиви документи .

С намерението да получи пари от арабска банка той казал пред служителите, че има сметка и големи имоти в Германия. Полицията съобщила, че е арестувала съучастника на F.Motlaga, но той изчезнал и сега е сред международно издирваните лица. Но странното е, че на интернет страницата на Интерпол не името му не фигурира.

В товарителницата се посочва също, че самолетът с 20 милиарда евро пристига в Москва на 7 август 2007. По този начин ценният товар е в Шереметиево вече шест години.

Read more: http://30dumi.eu/2013/09/na-letishte-sheremetievo-6-godini-stoi-samolet-s-20-miliarda-evro-na-borda/#ixzz2g0Ab2I3h

One thought on “Невероятно, но факт: 20 млрд. евро мухлясват непотърсени 6 години на летище

  1. Е това не може да е вярно!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *