23/04/2024

Невероятни изцеления и чудеса – защо се случват на едни, а на други не? (ІІ част)

Но мисълта, съпроводена с безусловна вяра, може да препрограмира клетките на нашия организъм не само към изцеление и обновление, но и в нежелана посока.

Именно с това се обясняват безбройните болести при мнителните хора и песимистите. Общо казано – подобно програмиране съвсем не е екзотично явление. То се среща далеч по-често, отколкото предполагаме. То е масово разпространено (макар и неосъзнато) в бита ни. То лежи в основата на повечето магически действия и редица парапсихологически феномени като телепатия, хипноза, безконтактно лечение.

Спасителната сламка

Хиляди хора са се излекували благодарение само на своята вяра – в божествената сила, в лекуващия лекар, в свети мощи, в силата на молитвата. И това не е илюзия, самозалъгване или съзнателно самовнушение. Те на практика са получили помощ. Но откъде?

Енергията на вярата помага на идеята да проникне не само „надолу, в дълбините на материята, но и да „излети нагоре” – в ноосферата. Засилената по този начин многократно вяра започва да действа като магнит, притегляйки към себе си аналогични ментални излъчвания. Разраствайки се като снежна топка тя може да стане мощен енергоинформационен клъстер, дори и егрегор*, който придобива допълнителни „разумни” свойства. Стремейки се да продължи своето съществуване, той ще помага не само на „своите” хора, но и ще въвлече нови, близки по ментални вибрации. Набавяйки си достатъчно сила такъв егрегор може да влияе и на ситуации, програмирайки мисли и поведение на странични хора.

Така благодарение на вярата възниква шанс за успех дори в най-безнадеждните начинания. Така по чудесен начин се изпълняват нашите силни желания и мечти и сякаш изчезват нелечимите болести.

Понякога човек дори не подозира, че обръщайки се за помощ към иконата или към знаменит лечител, той благодарение на своята вяра се включва към силното енергоинформационо образувание, с което те са свързани. Тези мощни (особено религиозните) егрегори са способни не само да концентрират колосална сила от божествена енергия, но и да я предават на страдащите, да изцеляват, помагат, спасяват…Най-важното е човек да има вяра, тоест – да има настройка за такава помощ.

Тайната на късметлиите

За успех, за късмет не мечтаят май само мъртвите. Но как да хванем за опашката тази капризна птица?

До какви ли хитрости не прибягват хората, за да привлекат към (за) себе си късмета. Измислят цели ритуали. Хората подсъзнателно засилват вярата си в успеха. Но това вече не е егрегорна помощ „отгоре”, това е своебразна странична подкрепа. Всеки амулет или талисман  – бил той „птичи бог” на шията или конец на китката, „щастлива” дреха, или монета под петата – всички работят за засилване на личната вяра.

Но има един особен тип хора, които не се нуждаят от никакви такива подкрепления. Късметът ги следва по петите както предано куче стопанина си. Именно на такива късметлии залагат във всяка работа опитните хора.

Директорът на преуспяваща западна компания, разкрил „тайната на фирмата си”. Оказва се, че преди да започне нова разработка, ръководството изяснява има ли в екипа човек, обсебен от тази идея. И ако се намира такъв, дават му зелена светлина – създават група от помощници, отделят средства. Дори в случаите на неуспех проектът не се закрива, а се привежда в „режим на узряване”. А дори и да разпуснат групата, продължават да финансират ентусиаста и да го подтикват да завърши работата.

Учени са провели специални изследвания в най-различни фирми. И се оказва, че успехът на новите разработки на 90 на сто зависи от наличието в екипа на ентусиасти. Те твърдо вярват в успеха и са готови да дадат всичките си сили, за да постигнат целта си. И поради това им „върви”. Със своята вяра те заразяват околните, подтиквайки ги да мислят активно в същата насока. За колегите си късметлията се явява още и крепител на вярата. В него вярват като в жив талисман, който непременно ще ги доведе до успех. Близо до такъв човек расте и убедеността в успеха.

И скоро многократно умножените мисъл-форми на съмишлениците създават в сферата на колективното неосъзнато нов егрегор. Успехът дори на най-трудната работа е осигурен, ако този млад егрегор постоянно се поддържа с консолидираната енергия „отдолу”.

Но той може и да загине. Достатъчно е в колектива да се появи скептик. Съмнението, посято от него, може лесно да подкопае вярата в крайния резултат и работата да се провали. В сферата на колективното неосъзнато, писа на времето си Прайс, противоположно насочените идеи се сблъскват една в друга е взаимно се погасяват. Ето защо „скептици не бива да има дори сред наблюдателите…Идеята на отрицанието от типа на „такова нещо не може да бъде”, пречи на появата на очакван феномен или в крайна сметка – затруднява неговата поява”. Вярата лесно се поддава на корозия.

Любопитна история разказва изследователят на функциите на човешкия организъм Х.М. Алиев. Дълго време в неговата клиника успешно се прилагало лечение с електросън. Скоро след като на апарата светвала сигналната лампичка, групата мирно си заспивала. Така продължило доста дълго. Докато случайно не се разбрало, че генераторът отдавна е бракуван и на него му работи само лампичката. Направили проверка. Всичко се потвърдило. А на оперативката на лекаря му казали: „Всичко е в теб. Ти приспиваш пациентите. Продължавай в същия дух”. Лекарят се съгласил. Но никой от неговите пациенти повече не заспал до повредения апарат. Изводът се натрапва сам: ефектът пропаднал заради факта, че докторът престанал да вярва в действието на прибора.

Независимо дали хората разбират природата на вярата или не, те постоянно използват тази енергия за достигане на целите си. И поради това подкопаването на вярата е гарантиран начин за  неутрализирането на всеки противник. От това се възползват политическите партии, конкурентите в бизнеса, спортистите.

Впрочем това е оръжие, както и всяко друго, може да бъде използвано и за защита. Опитът показва, че когато държавата подкопае вярата на престъпниците в своята безнаказаност, кривата на престъпленията рязко пада надолу. Достатъчно е да се посее паника във вражеската армия и нейното поражение е сигурно.

* Егрегор означава мисъл-форма, създадена от няколко човека (може и от един, но мисълта му трябва да е доста концентрирана), която влияе на потока на събитията и го променя. Колкото повече хора мислят за дадено нещо,толкова по-силен е егрегорът…….“

Автор: Виталий Правдивцев, кандидат на  техническите науки

Със съкращение

Бележка на snaiper-bg.net: На фона на горните разсъждения и примери става ли ви ясно защо България и българите сме на този незавиден хал?

В зората на демокрацията водещите ни политици не пропускаха при всяко ходене в чужбина да наплюят по неподражаемо гнусен начин държавата си. За изумление на задграничната публика от най-високо ниво, защото и други страни бяха в клещите на комунизма, но не постъпваха като нас. И сега към никоя бивша социалистическа държава не се държат така оскърбително, както към нас. И не е само това – ние самите се държим още по-оскърбително към страната си. И всяка година влизаме в световните класации като най-тъжната държава в света.

Иначе казано сами си направихме един отвратителен, черен – вече „циментов” егрегор, който е на път да ни смаже.

Как да ни уважават, като ние самите вече не уважаваме нищо тук, в това число – и себе си?

One thought on “Невероятни изцеления и чудеса – защо се случват на едни, а на други не? (ІІ част)

  1. snaiper-bg.net коментарът Ви след постинга е чудесен! Бих добавила,че те /водещите ни политици/ плюят държавата си,защото мислят само за собствения си джоб и са безотговорни.Но си се чудя на нашия акъл /ние обикновените и унизени българи/,че повтаряме една и съща грешка дестки пти-гласуваме все за тях…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *