01/03/2021

Министър Стойнев: От енергетиката са източени 230 милиона

„В понеделник ще внеса сигнал в прокуратурата за източване на 230 млн.лв. Това са средства от студения резерв.

Отделно са внесени и още три сигнала на стойност 160 млн.лв,  коментира министърът на икономиката и енергетиката в предаването „Факторът Кошлуков” по ТВ 7.

По думите му по време на предишното правителство са сключени договори, които са дали възможност българската икономика да бъде източвана.

Предприетите редица законодателни мерки са предотвратили увеличение на цената на електроенергията, като в резултат тя е намалена с 5 %. В момента се търси решение на въпроса с фактурите, които потребителите получават. Те трябва да бъдат по-ясни и да се получават преди да бъде платена сметката, за да може гражданите да бъдат запознати с това за какво плащат.

Министър Стойнев, каза още, че износът на ток е нараснал с над 10 пъти и от 125 мегавата е станал 1500 мегавата.

Министерството на икономиката и енергетиката работи активно върху контрола на концесиите у нас. Министър Стойнев каза, че до момента почти не е упражняван такъв и е заварил едно безхаберие относно природните богатства на България. С решение на Министерски съвет са спрени 2 концесии, а 14 предстои да бъдат разгледани. Събирането на държавните възнаграждения от тези договори също е било изоставено. Активен диалог е започнал с минно-геоложката камара за вдигане на възнагражденията, които влизат в Сребърния фонд на България.

Инициатива на министерството е създаването на бизнес каталог. До момента България е нямала такъв. Това ще даде възможност на много от
чуждестранните инвеститори да се запознаят с възможностите, които страната ни предлага.

Министърът подчерта, че се изработва и нова стратегия в туризма, която ще бъде насочена към културно – историческото наследство и целта е да се покажат ценностите, на които страната ни е богата.

Read more: http://30dumi.eu/2013/09/dragomir-stojnev-signalite-za-iztochvane-na-energetikata-do-momenta-sa-za-390-mln-lv/#ixzz2erZncT25

(Visited 58 times, 1 visits today)

One thought on “Министър Стойнев: От енергетиката са източени 230 милиона

  1. 23 години гледам как хиляди българи обедняват с всеки изминал ден и бедността и мизерията се ширят навсякъде в тази нещастна страна,а всъщото време шепа българи са богати до степен,че „незнаят“ какво да правят с парите си.И виновни за това няма.Нагло се врат в политиката и безочливо политизират протестите. Така до никъде няма да стигнем.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *