29/03/2024

Исландия затвори всичките си ведомства, преговарящи за членство в ЕС

Според официалното изявление на външния министър на Исландия – Гунар Брага Свенсон, в близко бъдеще островната държава възнамерява да укрепва връзките си с Европейския съюз, без да стане негов член.

Във връзка с това министерството на външните работи на страната реши да  закрие всички ведомства,  които са участвали в преговорите за присъединяването на островната държава към Европейския съюз.

Ликвидирани са десет преговорни групи, Консултативният комитет и националната делегация, която за последните 4 години се занимаваше с въпроси, свързани с възможността за присъединяване към ЕС.

Бележка на www.snaiper-bg.net: Защо ли исландците се отказват от членство, за което години наред много държави се натискаха, в това число – и нашата?

Не е ли защото този северен народ отдавна се измъкна от лапите на световната криза със собствени сили, отказвайки се от натрапваната им (поробваща) помощ от световни финансови институции като МВФ и подобни на него. Не е ли заради участието на обединена Европа във всяка от последните мръсни  неоколониални войни? 

И не е ли заради това, че в кризата Обединена Европа прахоса и продължава да прахосва милиарди евро, за да спасява банките и богатите корпорации, но не и европейците – това последното не е коментар на нашия сайт. Вижте какви истини казват някои „стари“ членове на ЕС – ТУК.

Снимката е от интернет

Read more: http://30dumi.eu/2013/09/v-islandiya-zakriha-vsichki-vedomstva-zanimavali-se-s-pregovorite-za-prisa-edinyavane-ka-m-es/#ixzz2f3hDnvKu

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *