26/04/2024

И Миролюба Бенатова напуска bTV. Доброволно?…

Един от най-дългогодишните и емблематични репортери на bTV Новините Миролюба Бенатова се разделя с телевизията, за да поеме по нов професионален път, извън всекидневния поток на новините, съобщиха от медията.

„Напускам bTV, но не и журналистиката. Решението ми да си тръгна от телевизията не е плод на моментни обстоятелства, а на дълго обмисляне от каква промяна имам нужда, за да продължа личния си професионален път.

След 13 години в bTV чувствам, че нямам какво повече да дам, така че да съм полезна за развитието на телевизията. На този етап искам да се отдалеча от всекидневния информационен поток и да опитам предизвикателството – работа с по-малък екип, в проект, извън новините.

bTV ми даде всичко необходимо, за да се развия и утвърдя успешно като телевизионен журналист. Благодаря на Люба Ризова и целия мениджърски екип за подкрепата в моменти на изпитание за професионализма и волята ни. Вярвам, че по-доброто за всички ни предстои.“, казва Бенатова в официален коментар, разпространен от телевизията.

В отделно изявление за „Дневник“ тя добавя, че работи върху нов проект с продуцентската компания „Телеман“, която прави предаванията „Горещо“ и „Диkoff“ по Нова телевизия. Още е рано за подробности какво ще представлява бъдещото предаване и по коя телевизия ще се излъчва, заявява Бенатова.

Миролюба Бенатова е част от екипа на bTV още от създаването на медията и за 13 години се превърна в емблема за българската журналистика. Тя е един от най-награждаваните разследващи репортери в bTV, носител е на наградата „Репортер на десетилетието на bTV“, а през последния ТВ сезон успешно се справи с предизвикателството и на водеща.

Ръководството на bTV благодари на Миролюба за изключителния й професионализъм и отдаденост в работата, както и за огромната й журналистическа смелост, неведнъж послужила за вдъхновение на много колеги в професията. Вратата на bTV остава отворена за Миролюба, която може да разчита на подкрепата на телевизията и занапред.

Бележка на www.snaiper-bg.net: Преди броени дни от същата тази телевизия излетяха „доброволно“ водещите на сутрешния блок Ани Цолова и Виктор Николаев. Спонтанното им „желание“ за напускане дойде веднага след настойчивите им въпроси към премиера Орешарски за това кой е предложил Пеевски за шеф на ДАНС.

В социалната мрежа Бенатова защити колегите си от сутрешния блок.

Истината е, че всички политици си умират от мерак да цензурират тотално медиите и го правят както умеят. Но никой не може да се мери по ефективност с червените. Дългогодишният опит си казва думата…

Би било чудесно официално оповестените мотиви за тези събития да са самата истина.

Вярвате ли в това?…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *