25/04/2024

ЕК подготвя постепенно премахване на таксите за роуминг

Европейската комисия съгласува пакет от мерки, насочени към реформиране на пазара в сферата на комуникациите. Както  съобщава в сряда – 11 септември, агенция ДПА, документът предвижда постепенното премахване на таксите за роуминг в Европейския съюз.

Председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу защити мерките, срещу които са  мобилните оператори.

“Нашите предложения имат за цел да се подобри защитата на потребителите, подобряване на ценообразуването и предоставяне на нови възможности за предприемачите”, каза Барозу в реч пред Европейския парламент .

С одобряване на плановете ЕК потвърди своята политика за премахване на таксите за използване на мобилни телефони, смартфони , таблети и лаптопи при пътуване в страни от Европейския съюз, пише N- TV.

От средата на юли 2014 мрежовите оператори трябва да поемат ангажимент за постепенно намаляване на таксите за роуминг на нивото на цените на вътрешния пазар. Допълнителната такса за входящи повиквания към абонати, които са в чужбина се очаква да бъде премахната от  юли следващата година. Документът трябва да бъде одобрен от Европейския парламент и всички държави членки на ЕС.

Read more: http://30dumi.eu/2013/09/evropejskata-komisiya-sa-glasuva-plan-za-otmyana-na-taksite-za-rouming/#ixzz2eeKqHYDB

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *