16/04/2024

Застреляха кметица, докато гърмят по гарвани

Ръководителката на администрацията на село Силково, Калужка област – Русия, внезапно се срещнала със смъртта си на път за работното място.

Властите разследват за убийството на Надежда Гавриличева местен жител, който твърди, че със своята винтовка се целил в гарвани, но без да иска улучил главата на каращата скутер жена, съобщава РБК.

Трагедията се разиграла сутринта на 20 август. Гавриличева отивала към кметството по пътя в село Верхние Подгоричи. Неочаквано се чул гръм, скутерът продължил да върви още малко, след което паднал заедно с жената. По тялото й открили рана от куршум. На заподозрения е повдигнато обвинение в убийство.

Заподозреният е 42-годишен жител на Верхние Подгоричи. Твърди, че убил жената по непредпазливост. В този ден от сутринта той прострелвал своята винтовка, като се целил в гарвани. Виждайки, че след негов изстрел от преминаващия наблизо скутер паднала жена, той се изплашил и избягал от мястото на произшествието.

Но на следователите е известно, че въпросният стрелец вече девет пъти е бил подсъдим, като общо е прекарал в затворите 21 години.

Разследването продължава.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *