23/04/2024

Умря човекът, свидетел на най-знаменитата катастрофа на НЛО (видео)

В САЩ почина Джеси Марсел-Джуниор – син на майора от военното разузнаване Джеси Марсел – един от участниците в разследването на знаменитата катастрофа на НЛО край американското градче Розуел.

Именно Марсел-Старши съобщи на журналистите и с това – на света, за инцидента в щата Ню Мексико през 1947 г. на неидентифицирания летящ обект.

За смъртта на уфолога съобщи неговата дъщеря Денис. Марсел-Младши бил намерен мъртъв в своя дом, съобщава Associated Press. Той бе на 76 години.

През последните 35 години Марсел-Джуниор редовно се появяваше в телевизионни и радио предавания, снимаше се в документални филми, посветени на НЛО. Той често даваше интервюта за научни списания, пишеше книги и статии, четеше лекции на тема уфология. „Джеси не лъжеше, той само разказваше това, което е видял”, казва неговата жена Линда.

Както разказва Марсел-Джуниор, той бил на десет години, когато баща му донесъл вкъщи нещо, което наричал „боклук, паднал от небето”. По думите на Марсел-Старши това били отломки от паднал НЛО. Синът на майора си спомня, че върху тях е имало йероглифи, а самите фрагменти  имали виолетови отблясъци.

Розуелският инцидент се нарича предполагаемата катастрофа на НЛО около град Розуел през юли 1947 г. След изявлението на Марсел-Старши за падането на извънземна чиния се появяват слухове за това, че сред отломките са намерени тела на хуманоиди. По-късно властите на САЩ неизменно опровергаваха всичко това.

Преди две седмици американското правителство разкри данни за забулената в тайни десетилетия наред секретна база „Зона 51”, официално признавайки за нейното съществуване. Изяснено бе, че историята на обекта е свързана с върхови разработки на ЦРУ, а не с извънземни, като мнозина смятат. Въпреки това редица уфолози са убедени, че в тази база се пазят телата на хуманоиди, претърпели катастрофа с извънземния си кораб.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *