28/03/2024

Ще се размине ли светът с поредната мръсна несправедлива война?

12 държави – членки на НАТО, твърдо отказват да участват в мръсната война срещу Сирия. Това вдъхва мъничко надежда, че част от алианса вече не иска да обслужва единствено интересите на САЩ.

А както виждаме тези интереси са безскрупулни и не се спират пред нищо. Заради тях в кръв вече са удавени толкова много народи. Където САЩ и НАТО отидоха с цел да възтържествува „справедливостта и демокрацията”, народите хаир не видяха. Съсипаха се съдбите на милиони, стотици хиляди невинни, в това число и деца, бяха убити или станаха инвалиди.

Но да не бързаме. Нека кажем, че този отказ е само „засега”, защото не се знае на коя държава по какъв повод и начин ще й бъдат извити ръцете. Пък и управници, готови за 30 сребърника да се изправят против волята на народа си (той рядко си мечтае за войни), има в изобилие навсякъде по земното кълбо.

Към този момент обаче дори само дрънкането на оръжия вече носи огромни печалби на самозваните „миротворци” – петролът на борсите поскъпна и познайте от първия път кой ще спечели от това и кой ще загуби. Да не говорим за прекия кяр на шепа негодници от една война – това са оръжия, това са боеприпаси, храни, медикаменти, които ще трябват в огромни количества.

А плячката – тя просто е допълнителен сладък бонус за така наречените „миротворци“.

В цялата тази ситуация за пореден път ни се показва кой управлява най-могъщата държава на света. Във всеки случай това съвсем не е президентът на САЩ…

Цялата съвременна история показва, че когато нещата са отишли толкова напред, както затягането на обръча около Сирия в момента, „миротворците“ заден ход не са правили. Дано стане някакво чудо сега и да видим различни събития. Но едва ли.

А колкото до използването на химическо оръжие, което дава оправдание за нападението на Сирия – при такъв акт (както беше и с кулите Близнаци) винаги трябва да се гледа не очевидното, а кой печели от ситуацията. Така поне можем да се досетим не за извършителя, а за поръчителя…

Непременно прочетете изказването на белгийски депутат за мръсните американски интереси. Поводът за гневния му изблик е опитът на Франция да въвлече в мръсната си война в Мали и Белгия. Но казаното – разтърсващо безпощадно и точно, се отнася за всяка ситуация като сегашната около Сирия – вижте цялата му реч ТУК.

Автор: Елена Емануилова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *