24/04/2024

Митът за ползата от магистралите бе разбит от германски учени

Магистрали ли? И какво като?! Неочаквани изводи са направили учени от Висшето училище в Ерфурт. Оказва се, че строителството на високоскоростни магистрали не оказва влияние върху икономическото развитие на отдалечените райони на страната, съобщава Auto Bild.

По време на проучването  германските експерти сравнявали различни фактори, включително миграцията на населението, БВП и безработица. Установено е, че връзки между икономическото развитие на региона, и близостта му с магистрала – няма.

Това е само една теория, измислена от политиците. Ако имам нужда от висококвалифицирана работна ръка в отдалечените региони, магистралата не ми помага – казва проф. Матиас Гейтър. Той обаче добавя, че най-много от строителството на магистрали се възползват определени сектори на икономиката, като например транспортните фирми.

Експертите също така добавят, че изграждането на магистрали е  свързано и с други рискове. Например, изграждането на магистралата A71 в Германия се оказала с  530 милиона евро по-скъпо от планираното, а по източната част на магистрала A20  минават  на  ден само 14 000 коли, което съответства на средната стойност на потока на конвенционален път.

През май 2013 г. германските автомагистрали вече бяха обект на критика. Както заяви председателят  на Съюза на германските търговски камари Ерик Швайцер,  по  състоянието на държавните магистрали има още много да се желае, а на  Германия всяка година ще са необходими  2.5  милиарда евро само за подобряване и ремонт на покритието.

Read more: http://30dumi.eu/2013/07/mita-t-za-polzata-ot-magistralite-be-razbit-ot-germanski-ucheni/#ixzz2ZV00nHBY

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *