23/04/2024

Бой и ранени при протеста, продължил цяла нощ

До бой между полиция и протестиращите се стигна в 40-ия ден – по точно – нощ, от протестите, след като недоволните блокираха всички входове на Народното събрание и депутатите не успяха да си тръгнат.

Десет души са потърсили помощ в „Пирогов“, единият от тях е хоспитализиран. Пострадалите протестиращи се са с рани по главите и кръвонасядания.

Според мнозина, сред които бе режисьорът Евгени Михайлов, доказал се с гражданската си позиция, протестът стана брутален заради вклиненените провокатори от агитките, които се появяват и правят нещата безобразни.

Очевидно заинтересуваните политически сили нямат свян да ги използват – този филм сме го гледали вече толкова пъти. Дори физиономиите на някои вече ги запомнихме.

На разсъмване край парламента има все още протестиращи, а фадрома разчисти натрупаната на два пъти протестиращите барикада.

2 thoughts on “Бой и ранени при протеста, продължил цяла нощ

  1. „Скарали се кой да води бащина дружина“, за това има постъпили протестиращи в „Пирогов“.Народът не е виновен /неговото търпение се изчерпа/,виновни са подстрекателите.

  2. Виждате ли…с протест до къде ще се стигне освен до очаяни мерки или много ранени,дори убити човешки същества…Това ли е начина?Единственият възможен истински и радикален протест може да пребъде само в съзнанията на хората…не от вън..не с тояги и пистолети..не с мотики и камъни…не със кръв у насилие..не с ВОЙНА!!!Войната е в нас самите,Не отвън..САМО ОТКАЗЪТ ОТ САМАТА СИСТЕМА ИМА СТОЙНОСТ…ЗАЩОТО КОГАТО ЧОВЕК СЕ ОТКАЖЕ ОТ СИСТЕМАТА…НИКОЙ ОСВЕН САМИЯ ТОЙ НЯМА КОНТРОЛ НАД НЕГО..НИКОЙ….НИКОЙ..Дали системата ще бъде променена..модернизирана..по добра..тя пак си остава система…сама по себе си системата контролира всички който са част от нея..и Явно..от този контрол..не е променен света..а продължава да бъде все така “национализиран“ все така притъпен.все така глупав…ии животът на всеки губи смисъл рано или късно,защото системата не ни учи да бъдем себе си и да как да бъдем хора,а ни дресира в угодни на себе си същества без цел..без смисъл..притъпени ..заспали за истината..а истината не е пред парламента..нито в ранените хора..нито в безкуражните полицай,обучени да бъдат машини за контрол над населението към което самите те принадлежат..истината е в нас…не в системата..не в поредното паднало или вдигнало се правителство..какъв е смисълът да сме участници в някакви си правителства които така или иначе са обречени на провал,без да променят нищо от самата му сърцевина ..повърхностните промени не са промени..и колко още хиляди години ще са нужни на населението да осъзнае това….ОТКАЖЕТЕ СЕ ОТ СИСТЕМАТА…И ТЯ НЯМА ДА ВИ КОНТРОЛИРА ПОВЕЧЕ…ДНЕС СТЕ ПРЕД НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ..УТРЕ ПРЕД ПРЕЗИДЕНТСТВОТО..ПОСЛЕ БОГ ЗНАЕ КАКВО..МОЖЕ И ДА ВИ ЧУЯТ МОЖЕ И ДА НЕ ВИ ЧУЯТ…МОЖЕ И ВСИЧКО ДА СЕ НАРЕДИ..НО ДО КОГА?ДОКАТО ДЕЦАТА НИ СТАНАТ МАЛКО ПО ГОЛЕМИ И НЕ ЗАМЕСТЯТ МЕСТАТА НИ ПРЕД ТЕЗИ БЕЗСМИСЛЕНИ ПРОТЕСТИ..И ПАК ВСИЧКО НА НОВО..И ТАКА ОЩЕ КОЛКО ХИЛЯДИ ГОДИНИ??????????САМИТЕ НИЕ ПОДДЪРЖАМЕ ТОВА КОЕТО СЕ СЛУЧВА ОКОЛО НАС..ЗАЩОТО СМЕ ЧАСТ ОТ ТОВА..И НИЩО НЕ МОЖЕ ДА СЕ ПРОМЕНИ..ОСВЕН САМАТА СИСТЕМА…В НЕЯ Е ПРОБЛЕМА..НЕ В ПОЛИТИЦИТЕ..НЕ В ПРАВИТЕЛСТВАТА..НЕ В МЕДИИТЕ..А В НАС..ВСИЧКИ НАС..ОТКАЖЕТЕ СЕ ОТ СИСТЕМАТА АКО ИСКАТЕ ИСТИНСКА ПРОМЯНА……………………………………………………………………….

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *