29/03/2024

Виж ти, виж ти, виж ти… Значи можело!

Значи можело – хомотът, под който пъшкат всички абонати на топлоцентралите, най-после беше признат за незаконно крепостно „право” на монополистите.

Признат от Комисията за защита на конкуренцията, която от създаването си до този звезден миг, най-безсрамно защитаваше  единствено и само интересите на монополистите. Чиновниците й забравяха от къде им идват мазните заплати – не от монополистите, а от премазания от ограбване и експлоатация български народ . От монополистите обаче очевидно са си получавали под масата и солидни бонуси. Иначе не може човек до такава степен да е изкривен, че да казва на черното бяло.

И нека не се оправдават с нормативната уредба – тя е измислена от български продажници, не от Бога, че до такава степен да й се кланят и на не надигнат вой до небето за какви несправедливости става дума.
Дори самото признание, че абонатите на тецовете са превърнати в съвременни „крепостни селяни”, което си е вид робство, вече е някакво постижение (вижте подробности тук). Най-после видяха това, което си беше очевадна истина за всички,  само не и за комисарите.

Значи някой наистина се е изплашил доста. Ако все още не са разбрали  – главите им ще „хвръкнат”, ако не започнат да защитават най-после и потребителя, а не само собствените си джобове.

Българите си обичат България до глупост, но си мразят държавата. Ще обикнат еднакво силно и двете, когато усетят, че имат държава зад гърба си. Ако чиновниците пак забравят на кого служат – пак се задават февруарските събития. При това – още през ноември-декември.

Автор: Елена Емануилова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *