28/03/2024

В пъти повече е похарчил кабинетът „Борисов“ за VIP полети

Близо 3 млн. лева са били похарчени от кабинета “Борисов” за периода август 2009 г. до февруари 2013 г. за нуждите на “Авиоотряд 28?.

Това съобщи   в парламента премиерът Пламен Орешарски. 1 653 699 лева са похарчени от 1 март 2011 година до 31 май тази година от МС, уточни премиерът.

От август 2009 година до март 2011 година са извършени 309 полета със самолети и хеликоптери на авиоотряда по различни направления, посочи още премиерът. Тези данни не са разграничени по заявители, необходимо е да се прави допълнителен анализ, допълни той.

Отделно Бърисов десетки пъти е летял и на военни хеликоптери и самолети, като военните и досега си чакат парите за направените разходи. Бивш командир на екипаж от „Авиоотряд 28“ коментира, че броят полети е няколко пъти по-голям, отколкото при предишното правителство.Това заяви пред национална телевизия пенсионираният преди две години командир Цвятко Луканов (на снимката)

Освен това пътуващите VIP персони често не са били чекирани по установения ред. Така че обвиненията на Волен Сидеров, че с тези самолети към офшорки са изнасяни чували с пари, може и да не са безпочвени.

Засега не ми е известен случай на унищожени документи. Но това, че полетите не са завеждани по надлежния ред, не позволява категоричен извод, заяви още Орешарски.

Снимката е на Дарик

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *