23/04/2024

Мирослав Найденов: Цветанов поголовно подслушваше министрите

Мирослав Найденов заяви, че всички министри са знаели, че са подслушвани, но ги е било страх да го признаят. Той изрази и мнение, че хората искали ГЕРБ на Борисов, а не на Цветанов.

 „Страх ни беше не от това, че ще изгубим министерския пост, а от това, че Цветанов имаше цялата власт на тази машина, която може да те смачка за минути“. Това заяви бившият министър от кабинета „Борисов“ Мирослав Найденов пред Нова телевизия.

Той разкри, че са ставали скандали, след като негови колеги са разбирали, че са обект на подслушване и се е налагало Борисов да ги успокоява.

Найденов разказа, че когато той е трябвало да бъде подслушван вече законно, са сбъркали телефонния номер и един месец са подслушвали негов колега.

„Обект на усилено следене и подслушване бе и Симеон Дянков. Той обаче си мълчи. Явно има защо“, коментира Найденов.

Служби на МВР са подслушвали изтъкнати личности, за да могат записите като компромати да бъдат използвани в даден удобен момент. Определени политици е възможно да са били държани с хомосексуални записи, допусна той.

Найденов е сигурен, че Цветан Цветанов ще стане обвиняем и за това, че е нареждал незаконно подслушване, а не само че не е упражнявал контрол върху своите подчинени. Не трябваше да се допуска това политическо воайорство да избуи до такава степен, отсече Мирослав Найденов.

Той отказа да отговори на въпроса на водещия Сашо Диков с какво Борисов е зависим от Цветанов. Въпрос, който вече мнозина в страната си задават заради упоритостта, с която Бойко неизменно застава зад бившия вътрешен министър. Той със сигурност вижда щетите, които „дясната му ръка“ нанася на партията и лично на него.

Според него, докато Бойко Борисов държи Цветанов до себе си, ГЕРБ ще върви надолу.

ГЕРБ не е на Цветанов. Докато той е там, достойните хора няма да се върнат в партията. Ние всички влязохме в ГЕРБ заради Борисов, заради идеята ГЕРБ, подчерта бившият земеделски министър.

http://dnes.dir.bg/news/podslushvane-miroslav-naidenov-14114876

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *