28/03/2024

Мълчанието на Сотир Цацаров е оглушително

Разследването на скандала със записания разговор между Бойко Борисов, Мирослав Найденов и Николай Кокинов в дома на бившия премиер в Банкя се прехвърля на Софийска районна прокуратура.

Причината е, че направената от Инспектората на Върховната касационна прокуратура проверка не е установила някой от тримата да е извършил престъпление.

Това обяви говорителят на софийските обвинители Румяна Арнаудова вчера.

Сега районните прокурори ще имат за задача единствено да установят кой е подслушвал в тоалетната. От записите ясно се чува, че човекът който ги прави, използва казанчето в дома на Борисов.

От част от тях става ясно, че Кокинов запознава Борисов с резултатите от проверката за незаконните СРС-та, използвани в МВР, отделно се обсъжда делото за корупция срещу Мирослав Найденов, възможностите то да се прекрати и се споменава неговата лична пиарка „жената, с която живее“.

Според прокурорите единственото неоспоримо престъпление е незаконния запис!

Снощи в шоуто на Слави обаче юристът Минчо Спасов буквално разкости това решение прокуратурата! Цели 6 престъпления са извършени според него от Борисов Кокинов и Найденов.Спасов се уговори Слави да поиска по силата на Закона за достъп до информация това скандално постановление на районните прокурори, а самият Спасов ще протестира това решение пред по-висша инстанция.

След като мнозина българи видяха в лицето на главния прокурор Сотир Цацаров най-после овластен закрилник на държавността и правовия ред, сега неговото вчерашно мълчание по това решение на подопечните му районни прокурори става оглушително.

Ако и днес не му се чуе гласа или пък застане зад това решение – няма надежда за държавата България.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *