25/04/2024

Климатът полудя – наводнения потапят Западна Европа (видео)

Един човек е в неизвестност в пострадалата от наводнения провинция Баден Вюртемберг в Германия. Заради проливните дъждове нивото на водата в река Рейн в близките дни може да се вдигне до рекордно равнище. Най-голяма е опасността за южните райони на Западна Германия, а също и за околностите на Залцбург в Австрия.

Силните дъждове в Германия продължават вече няколко дни и станаха причина за наводнения в редица райони на страната. В близките часове се очакват нови проливни валежи, като на места количеството им може да достигне от 50 до 100 литра на квадратен метър.

По последни данни на метеорологичния портал wetter.net нивото на реките Рейн, Дунав, Майн, Некар и техните притоци продължава да се покачва.

Отвъд океана след порои се образува гигантска дупка на магистрала в Оклахома – регионът е под вода. Преди дни десетки мощни торнада отнеха човешки животи в САЩ.

В 19 селища в Чехия е обявена третата – най-висока степен за опасност заради повишеното равнище на реките след проливните дъждове. Ситуацията се е усложнила още повече от падналите през изминалата нощ дъждове (на снимката е един от наводнените градове в Чехия).

В Одеса властите се борят с ликвидирането на последиците от жестоката буря, разразила се над черноморския град.

Мощният циклон, който причини всичките тези бедствия и щети в Западна Европа, вече се настани и над България. Да се надяваме, че докато е пътувал към страната ни, силата му е намаляла.

http://youtu.be/q1mKvN48at4

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *