20/04/2024

Арестуваха стотици антиглобалисти във Франкфурт

Протест на антиглобалистите от Blockupy  се проведе по улиците на германската делова столица Франкфурт на Майн. От полицията съобщиха, че са задържани между 200 и 400 активисти,  организаторите говорят за около хиляда души.

В широки граници са и данните за броя на участниците в демонстрациите. Според правоохранителните органи по улиците са излезли около 7000 противници на глобалистката система, а  протестиращите казват, че са повече от 20 000.

Демонстрантите се противопоставят на господството на банките, неефективните икономически политики, “диктата” на Меркел по въпросите за изхода от еврокризата. Активистите, сред които има представители на леви радикални групировки, издигат оскърбителни лозунги срещу ръководителите на Европейската централна банка.

Правоохранителните органи, които имат  “въздушна подкрепа” от хеликоптери, обявиха, че има “много нарушения на закона” в редиците на протестиращите.

Ситуацията в бизнес столицата на Германия остава напрегната втори пореден ден. В петък акциите на антиглобалистите се разпространиха из целия град и събраха около 2 хиляди души.

Демонстрантите дори заплашиха да блокират сградата на Европейската централна банка, която според тях е “въплъщение на злото” и един от виновниците за плачевното икономическо положение на страните от Южна Европа.

Read more: http://30dumi.eu/2013/06/stotitsi-arestuvani-po-vreme-na-antiglobalistka-aktsiya-va-v-frankfurt-na-majn/#ixzz2UybNAWho

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *